- «Assassin’s Creed»-avtalen er ikke verd papiret den er skrevet på

Hollywood-topper tror ikke det blir noe av filmen.

6. november 2011 21:09

(PressFire): Forrige måned skrev vi at Ubisoft var i ferd med å lande en avtale med Sony Pictures om å filmatisere «Assassin’s Creed».

Men ifølge magasinet Vulture og anonyme kilder i Hollywood som de har snakket med, er denne avtalen langt fra uproblematisk.

Vil ha full kontroll

I og med den enorme suksessen til «Assassin’s Creed»-spillene, som har solgt i flerfoldige millioner eksemplarer, skal Ubisoft ha stilt skyhøye krav til å beholde kontrollen over så å si alle ledd i filmatiseringen, inkludert budsjett, skuespillere, manus og utgivelsesdato.

Det høres i utgangspunktet ut som noe positivt for fans av serien. Men det kan også føre til at hele prosjektet stopper opp før det i det hele tatt kommer i gang.

- Dette er et nivå av kontroll som ikke en gang en regissør som Steven Spielberg kan håpe på, sier en kilde.

En agent i Hollywood har ifølge Vulture uttalt at på grunn av disse kravene, som Sony skal ar innvilget, er prosjektet dømt til å feile.

-  Hele avtalen er sløs av blekk, papir og tid. Den kontrollen som Sony har gitt fra seg betyr i praksis at «Assassin’s Creed» aldri, og jeg mener aldri, vil bli laget.

- Undervurderer filmstudioene

Ubisoft var i kontakt med flere store studioer før Sony, blant andre DreamWorks, Universal og Warner Bros. Ifølge insidere skal det ha vært spillstudioets krav som stod i veien for en avtale med noen av dem.

- Ubisoft er et selskap med milliardomsetning, og jeg forstår at de er beskyttende overfor merkevaren sin, sier sjefen for et studio som skal ha satt i gang en prosess med utvikleren før de trakk seg ut.

- Men de er ikke filmskapere, og den eneste måten gjøre det helt sikkert at det blir en dårlig film, er å undervurdere hva filmstudioer gjør. Dette er en avtale som i høyeste grad undervurderer hva filmstudioer gjør, fortsetter studiosjefen.

En annen studiosjef er ikke mer nådig.

- De ønsker muligheten til å stanse hele filmens utvikling om de skulle bestemme seg for det. Det er latterlig, sier vedkommende.

Tar mye av regninga selv

Sony ville ikke kommentere saken overfor Vulture, men en kilde med innsideinformasjon forklarte at grunnen til at de har gått med på det, er at Ubisoft selv tar en stor del av regninga.

- Når Ubisoft legger så mye egen kapital i prosjektet, investerer Sony bare en brøkdel av hva de ellers ville brukt på en slik film, og samtidig er dette en tittel som allerede har en massiv tiltrekning, sier kilden.

Forrige gang Ubisoft fikk laget en storfilm basert på et spill, nemlig fjorårets «Prince of Persia», gikk det ikke fullt så bra som de håpet. Kilder i Ubisoft skal ha forklart at de tror filmen bommet blant annet på grunn av at Ubisoft ikke hadde så mye kontroll som de ønsket, noe de altså ikke vil la gjenta seg.

Disney, på sin side, som lagde filmen, sier det motsatte, at Ubisoft tok for mye kontroll også over dette prosjektet. 

Det fjerde spillet i serien, «Assassin's Creed: Revelations», kommer til PS3, Xbox 360 og PC 15. november og bygger bro mellom det første spillet og de tre oppfølgerene. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3