«Artifact» allerede i trøbbel?

13. desember 2018 15:31

(PressFire.no): Det nye «Dota 2»-inspirerte digitale kortspillet til Valve ser ut til å ha en tøff start – på bare de to første ukene har de mistet nærmere 80 prosent av spillerne.

29. november var det nesten 61 000 som spilte «Artifact» samtidig, men det siste døgnet bare har vært 11 736 som spilte samtidig, det kommer fram fra tallene på Steamdb.info – en nettside som sporer tallene fra Steam.

Kurven etter lansering har kun gått én vei – nedover.

Ifølge grove estimater er det mellom 500 000 og én million som faktisk har kjøpt spillet.

Det var på forhånd mye reaksjoner på forretningsmodellen til spillet, som mange opplevde som grådig.

I motsetning til mange andre digitale kortspill er ikke inngangen gratis i «Artifact», du må kjøpe spillet for 170 kroner, som riktignok inkluderer ti kortpakker. I tillegg kjøper du kortpakker for 17 kroner per pakke i tillegg til å betale for å spille visse deler av spillet.

Valve kunne tidligere i uka fortelle at det kommer en oppdatering til spillet i dag, men har foreløpig ikke avslørt innholdet i den foruten muligheten til å chatte med motstanderen.

Det skal også komme en oppdatering neste uke, som vi heller ikke vet noe om innholdet i.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3