Arsenal-stjerne slettes fra «Pro Evo»-spillene i Kina etter å ha kritisert landet på Twitter

«Mesut Özil såret følelsene til kinesiske fans».

18. desember 2019 17:00

(PressFire.no): Arsenal-stjerna Mesut Özil har blitt fjernet fra alle versjoner av det nyeste «Pro Evolution Soccer»-spillet i Kina, det melder The Evening Standard.

Dette etter at Özil kom med støtteerklæringer til Uighur-muslimene i landet på Twitter forrige uke.

Kina er anklaget for å drive systematisk fengsling og potensiell utryddelse av folkegruppen, og rapporter om at myndighetene høster organer av fortsatt levende mennesker i folkegruppen Falun Gong har blitt lagt fram. Så mange som en million mennesker skal være fengslet ifølge aktivistgrupper.

Kina på sin side sier de driver med opplæring for å hindre voldelig religiøs ekstremisme.

Den kinesiske statskanalen lot være å vise Arsenals hjemmekamp mot Manchester City i helge på grunn av uttalelsene, og nå fjerne altså spilleren også fra «Pro Evolution Soccer» i landet.

Det er selskapet NetEase som utgir det Konami-utviklede spillet i Kina, og de sier Mesut Özil har såret landet. Han er også fjernet fra mobilversjonen av spillet.

- Den tyske spilleren Özil postet en ekstrem uttalelse om Kina i sosiale medier, skriver NetEase i en post på Weibo.

- Dette har såret følelsene til kinesiske fans og brutt sportens gode ånd om kjærlighet og fred. Vi forstår ikke, godtar ikke eller tilgir dette.

Özils klubb Arsenal har ikke akkurat stilt seg bak spilleren sin, men gikk istedet ut med en uttalelse på Weibo der de distanserte seg fra meningene hans.

Norge eier forøvrig 0,69 prosent av NetEase gjennom investeringer gjort via oljefondet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3