Årets norske spill er en ny vri på «Space Invaders»

«ICEwall» hyllet under kveldens Spillprisen-utdeling.

21. april 2023 15:45

(PressFire.no): Årets Spillprisen har gått av stabelen. Dette er arrangementet hvor den norske spillutviklerbransjen klapper seg selv på skuldrene – og hvor fjorårets spillutgivelser settes opp mot hverandre i den årlige kåringen av hvilket som var best.

Det er «ICEwall», lagd av Erlend Kirkebø, som får smykke seg med ærestittelen «Årets spill» denne gangen – er et spill som tar tydelig inspirasjon fra «Space Invaders», men som legger til både rogue-lite-spillestil, oppgraderinger og litt «bullet hell».

Til tross for sin forholdsvis enkle grafikk ble spillet svært godt mottatt av juryen.

«ICEwall» fra Erlend Kirkebø.

Spillet fikk også utmerkelsen «Beste spilldesign» av fagjuryen.

Flest priser fikk Tidvis-spillet «Fru Sems valg», som er en visuell novelle som følger en enke og syerske i Oslo på 1820-tallet. Spillet er dels et historisk drama, dels styring av en butikk og dels datingsimulator. Spillet rasket med seg seiere i kategoriene «Årets spill – liten skjerm», «Beste nykommer» og «Beste innovasjon».

Fru Sems valg by tidvis
«Fru Sems valg» fra Tidvis.

Det hektiske arkadespillet «Cosmo Clash» fra PUNY Games fikk to priser, for henholdsvis «Beste visuelle uttrykk» og «Beste lyd».

Det trivelige plattformspillet «Mari og Bayu» fra Skinny Bandit fikk prisen for «Beste moro for alle», mens mordmysterie-flerspiller-spillet «Killer in the Cabin» fra Games People Play dro hjem en pris for «Beste teknologi».

  • Beste teknologi: Killer in the Cabin (Games People Play)
  • Beste visuelle uttrykk: Cosmo Clash (PUNY Games)
  • Beste spilldesign: ICEwall (Erlend Kirkebø)
  • Beste lyd: Cosmo Clash (PUNY Games)
Spar 35 % på Mari and Bayu - Veien Hjem i Steam
«Mari og Bayu» fra Skinny Bandit.

  • Beste moro for alle: Mari og Bayu (Skinny Bandit)
  • Beste innovasjon: Fru Sems valg (Tidvis)
  • Beste nykommer: Fru Sems valg (Tidvis)
  • Årets spill – liten skjerm: Fru Sems valg (Tidvis)
  • Årets spill: ICE Wall (Erlend Kirkebø)

En fagjury bestående av spillutviklere kåret vinnerne i kategoriene, med unntak av «Beste moro for alle» og «Årets spill»-kategoriene – som ble kåret av en pressejury.

(For ordens skyld: Undertegnede satt i den juryen.)

https://www.youtube.com/watch?v=bM1xeZU3Ayc


Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /var/www/production/pf23/artikkel.php on line 401
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3