Arbeidstilsynet i California vil stoppe Activision Blizzard-forlik

Frykter bevisforspillelse.

8. oktober 2021 13:41

​​(PressFire.no): Spillgiganten angripes nå fra mange kanter både i staten California, men også av investorer, ansatte og på føderalt nivå.

Nylig kom beskjeden om at likestillingsorganisasjonen EEOC gikk til sak mot Activision Blizzard, men så kom umiddelbart beskjeden om at de har inngått forlik.

Activision Blizzard hadde sett seg villig til å bruke 18 millioner dollar på tiltak og ofrene.

Men nå prøver arbeidstilsynet i California (DFEH) å få stoppet forliket i frykt for konsekvensene det kan ha for deres sak, det rapporterer blant annet Kotaku.

Forliket skal inneholde en klausul som ber om at Activision Blizzard kan fjerne anklager om seksuell trakassering fra sine arkiver. Frykten er at bevismateriale forsvinner i dragsuget.

Tilsynet skal ha informert begge partene om at de planlegger å gå rettens vei for å få stoppet forliket 5. oktober.

I forliket skal partene skal også ha vært pliktet til å informere retten om den pågående saken med arbeidstilsynet i California, noe som ikke skal ha skjedd. I dette tilfellet er det spesielt relevant på grunn av samme bevismateriale.

Tilsynet er også kritisk til at forliket innebærer at Activision Blizzard i effekt betaler 18 millioner dollar til seg selv – riktignok må EEOC godkjenne pengebruken.

Til Kotaku sier en talsperson fra Activision Blizzard at «avtalen med EEOC reflekterer deres forpliktelse til å gjøre betydelige forbedringer og gjennomsiktighet» og komme med «umiddelbare kompensasjoner tilgjengelig for dem som deltar».


Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /var/www/production/pf23/artikkel.php on line 401
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3