Arbeiderpartiet innfører egen partipolitikk om dataspill

Vedtatt på landsmøtet.

25. april 2019 15:18
Anette Trettebergstuen.
(Foto: Bernt Sønvisen / AP)

(PressFire.no): AUF leverte for en måneds tid siden inn et forslag til ny dataspillpolitikk inn til Arbeiderpartiet for vurdering ved landsmøtet.

Forslaget gikk grundig til verks og så på de fleste aspektene av dataspill – både som kulturuttrykk, sosialkulturell bidragsyter og som næring.

Du kan lese mer om (og se hele) forslaget i vår tidligere sak her.

Nå har forslaget blitt godtatt, og er vedtatt innført som partipolitikk.

- Dataspill nevnes i dag ikke på lik linje med andre kulturuttrykk, selv om en tredjedel  av det norske folk spiller daglig, sier kulturpolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Anette Trettebergstuen.

- Dette er blitt en viktig fritidsaktivitet, ikke lenger for få, men for en hel generasjon. Dataspill er kultur, næring og læring. Derfor har vi etablert en egen dataspillpolitikk.

Hun påpeker at det må en rekke tiltak til for å styrke blant annet spillutviklerdelen av bransjen, som hun mener har et stort potensial.

- Skal vi lykkes i å løfte dataspill i Norge, må vi også styrke mulighetene for å utvikle spill i Norge. Spillbransjen er en stor industri globalt, og det er ingen tvil om at norsk spillbransje har et stort potensial i å ta en større andel av markedet.

Feltene om dataspill i partipolitikken vil kunne påvirke arbeidet AP gjør mot statsbudsjetter og revidering av disse fremover, og skal ligge til grunn for videre utvikling av kulturpolitikken til partiet dersom de vinner valget om to år.

Arbeiderpartiet er dermed det andre norske partiet som innfører dataspill som en del av politikken sin. Venstre gjorde det samme under fjorårets landsmøte, noe stortingspolitiker Grunde Almeland skreiv litt om i en kommentar på PressFire.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3