- Apple stjal klokka vår

Den sveitsiske statsbanen mener Apple bedriver plagiat.

25. september 2012 16:04

(MACworld.no): En av nyhetene i iOS 6, nyeste versjon av operativsystemet til Apples mobile enheter, er en splitter ny klokke for Ipad.

Utrolig nok har ikke klokke vært en innebygd applikasjon på Ipad før nå, derfor kom nyheten som en gledelig overraskelse på mange.

Og ikke bare har den flere nyttige funksjoner, den ser også svært elegant ut.

Design fra 1944

Men selv om Apple er gode på design, kan det se ut til at utseendet på den nye klokka ikke har kommet helt av seg selv.

Den sveitsiske statsbanen, SBB, hevder nemlig at Apple har stjålet designen, melder den sveitsiske avisen Tagensanzeiger

Og sammenligner vi de to klokkene, kan det se ut som sveitserne har et poeng. Apple-klokka ser nesten identisk ut som deres klokke, som opprinnelig ble designet av Hans Hilfiker i 1944.

Den berømte klokka blir produsert av selskapet Mobatime, og man kan også kjøpe et offisielt armbåndsur med samme design fra Mondaine. Den unike designen kan kjennes igjen på den røde sekundviseren.

Ifølge SBB skal ikke Apple ha spurt om tillatelse til å bruke den lisensierte designen. De mener selvsagt at Apple nå er nødt til å betale for seg.

- Vi gleder oss over at Apple har brukt det sveitsiske tog-uret. Det er et bevis på at det er snakk om et stykke verdifull design, sier SBB-talsmann Christian Ginsid til Tagensanzeiger .

SBB vil nå ta kontakt med Apple for å finne en løsning i saken, skriver Comon.dk.

 

Flere Apple-kontroverser

Den nye klokka er ikke alene om å skape overskrifter for Apple etter at Ios 6 ble lansert i forrige uke - størst oppstyr er det rundt de nye kartene til Apple, som det er blitt oppdaget en rekke feil og mangler i

Ios 6 kommer riktignok med mange hyggelige nyheter også, blant annet Facebook-integrasjon og muligheten til å svare på anrop med sms.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3