Apple halverer prosentsatsen de tar for apper og spill

For mindre utviklere.

18. november 2020 16:16

(PressFire.no): Apple kutter i prosentene de tar fra utviklere på AppStore, det melder selskapet i en bloggpost på sine nettsider.

For «mindre bedrifter» vil Apple ta 15 prosent av omsetningen fra 1. januar 2021, mot dagens sats på 30 prosent. Dette inkluderer også spillutviklere på iOS-plattformene.

Apple er involvert i flere søksmål som omhandler beskyldninger om monopoldrift, blant annet i den mye omtalte Epic Games-saken og i en sak med EU.

Det er utviklere som omsetter for mindre enn én million dollar (ni millioner norske kroner) som skal få den nye satsen, skriver Apple.

Skulle en utvikler passere én million dollar i løpet av et kalenderår, vil alt over millionen trekkes 30 prosent som vanlig.

Utviklere som går andre veien, altså som har tjent mer før, men som i et kalenderår faller under dette, vil måtte vente til året etter for å få den nye prosentsatsen.

De aktuelle summene er definert som inntektene etter at Apple har tatt sin del.

Dette kan være godt nytt for mindre norske mobilspillutviklere som vil få mer omsetning på spillene sine. Om et spill har omsatt for to millioner kroner på App Store tidligere, vil et tilsvarende år nå hanke inn 2,3 millioner kroner i stedet.

Dette skal omfatte «de fleste» av de 28 millioner registrerte app-utviklerne på plattformene, ifølge Apple. Selskapet skryter av å ha vært toneangivende for den tidligere satsen, men det gjenstår å se om andre følger etter her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3