Apple hacket

- Jeg bare avslørte svakheter i systemet, sier mannen som har påtatt seg ansvaret.

22. juli 2013 15:08

(PressFire.no): Om du er utvikler som jobber med Apple-plattformer og prøver å få tilgang til utviklernettsidene til Apple, blir du møtt med en beskjed om at nettsidene har blitt hacket.

- En inntrenger gjorde sist torsdag et forsøk på å sikre seg personlig informasjon om våre registrerte utviklere fra utviklernettsiden, heter det på nettsiden.

- Kan ha hentet ut informasjon

Videre heter det at all sensitiv informasjon er kryptert og derfor ikke er tilgjengelig, men Apple utelukker likevel ikke muligheten for at informasjon kan ha sluppet ut:

- Inntrengeren kan ha fått tilgang til utvikleres navn, adresser og epost-adresser. I åpenhetens navn vil vi informere dere om situasjonen.

- Vi tok umiddelbart ned nettsiden på torsdag og har jobbet døgnet rundt siden da.

Tar på seg ansvaret

Litt uventet har en tyrkisk «sikkerhetsekspert» ved navnet Ibrahim Balic hevdet at han står bak innbruddet.

Han har lastet opp en video på YouTube som beskriver hvordan han avslørte sikkerhetshullene. Han bedyrer imidlertid at han ikke er en hacker, men har varslet Apple om sikkerhetshullene, uten å ha fått noen tilbakemelding.

- Dette er definitivt ikke et hacker-angrep. Jeg har rapportert alle feilene jeg har funnet til selskapet og ventet på godkjenning. Jeg blir anklaget for hacking, men jeg har ikke påført noe skade til systemet, skriver han i beskrivelsen av videoen på Youtube.

I videoen skryter han av at det kan være informasjon fra over 100 000 brukere av Apples utviklersystem som er hentet ut.

Ifølge Balic vil han slette all informasjon han har hentet ut av systemet, fordi han bare ville «vise hvor langt han kunne gå».

Ifølge The Guardian skal ingen utviklerkode ha blitt stjålet i angrepet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3