Apple fjerner alle Epic Games-spill

Og stopper muligheten for å laste ned «Fortnite» igjen.

29. august 2020 11:11

(PressFire.no): Vi har skrevet om den pågående juridiske tvisten mellom Epic Games og Apple – hvor førstnevnte prøvde å omgå betalingssystemet til Apple for å unngå andel.

Det hele har eskalert gradvis og var tidligere i uka innom rettsvesenet som ga Apple medhold i blokkeringen etter at en ny versjon av «Fortnite» brøt med vilkårene.

Retten ga imidlertid ikke Apple retten til å stenge ute utviklertilgang til plattformen for Unreal Motoren – som er mye brukt av andre spillutviklere i bransjen.

Nå tar Apple videre grep og sletter hele kontoen til Epic Games og dermed også fjerner alle spill fra spillgiganten – inkludert «Infinity Blade»-spillene og «Battle Breakers».

De er heller ikke mulige å laste ned på ny dersom du har kjøpt dem, men slettet dem fra mobilen eller nettbrettet.

Dermed får man nå heller ikke lastet ned «Fortnite» på ny, selv om du har hentet det før.

I en uttalelse sier Apple følgende:

- Vi er skuffet at vi har måttet slette Epic Games-kontoen fra App Store. Vi har jobbet med folkene i Epic Games i mange år på lanseringen av utgivelsene. Retten anbefalte at Epic føyer seg etter vilkårene til App Store mens saken går videre, vilkår de har holdt seg til i et tiår før de skapte denne situasjonen.

- Epic har nektet. I stedet har de fortsatt å legge ut «Fortnite»-oppdateringer som er laget for å bryte med vilkårene til App Store. Det er ikke rettferdig for alle andre utviklere på App Store og involverer brukerne i kampen. Vi håper at vi kan jobbe sammen igjen i fremtiden, men dessverre er det ikke mulig i dag.

For ordens skyld følger Apple den dommen fra mandag om å ikke slette utviklertilgang for spillmotoren Unreal Engine.


Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /var/www/production/pf23/artikkel.php on line 401
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3