«Apokalypse nå!»-spillet feilet på Kickstarter

Nå prøver utviklerne igjen - og spør om seks ganger så mye.

16. februar 2017 14:29

(PressFire.no): Vi skrev tidligere om Kickstarter-kampanjen rundt spillmatiseringen av filmklassikeren «Apokalypse Nå!», der utviklere bak spill som «Wasteland 2», «Fallout: New Vegas» og «Far Cry» hadde samlet seg.

De ba om 7,5 millioner kroner, men det ble ganske raskt klart at det målet neppe ville bli nådd. Da det gjenstod noen dager var bare 1,5 millioner oppnådd, og utviklerne valgte å dra ut pluggen.

Men ikke før de lanserte enda en kronerulling, denne gangen på sin egen nettside. Her har de satt en langt lengre frist for å skaffe penger – 18 måneder – og økt målet til hele 49 millioner kroner.

Flere av Kickstarter-betalerne er nå skeptiske, og har uttrykt sin frustrasjon i kommentarfeltet der.

- Wow! Dette er desperate greier. Det virker nesten som en scam nå, sier en bruker, som ikke er glad for at utviklerne startet den nye kronerullingen før den gamle.

Andre lurer på om det hele vil fungere på samme måte som Kickstarter, der pengene ikke blir trukket før målet er nådd. Det bekrefter utviklerne, men sier ikke hva de har tenkt å gjøre i mellomtiden – annet enn at de har et år med «underholdning» planlagt, der de blant annet skal filme seg selv når de spiller spill som har inspirert de.

- Vi har designet og utviklet nettsiden i to år. Vi tenkte aldri å finansiere hele prosjektet via Kickstarter sier de på siden.

Så langt ser det ut til at mange av de som støttet prosjektet der, faktisk er blitt med over på den nye siden. På et par dager har de samlet inn 1,4 millioner kroner igjen, så gjenstår det å se om det kommer mer mynt i pungen utover året.

Skulle du forøvrig ønske å backe prosjektet med én million dollar, eller 8,3 millioner kroner, får du en «surprise award» og noen gjenstander fra filmsettet. Dette skal ha en verdi på tre millioner dollar, eller 24 millioner kroner...

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3