«Apex Legends»-spiller sparkes av e-sportlaget TSM etter kyssebilder med barn ned i trettenårsalderen

«Diegosaurs» var over tjue år da bildene ble tatt.

29. juni 2020 01:32

(PressFire.no): De siste dagene har det blåst opp en ny runde med skandaler og anklager innenfor streaming- og e-sportsfærene.

Et stort antall streamere, ledere og andre innenfor disse bransjene har blitt anklaget for en rekke klanderverdige og ulovlige forhold, fra upassende oppførsel i arbeidslivet til beskyldninger om voldtekter og seksuell trakassering.

En av de som har tiltrukket seg oppmerksomhet er amerikanske Diego Raymond «Diegosaurs» Navarrette (23), som er ansatt av e-sportlaget Team SoloMid (eller TSM, om du vil). Han er best kjent for å streame «Apex Legends» på Twitch - hvor han har over en halv million følgere. I tillegg har han over 300 000 følgere på YouTube.

Det viser seg at Navarrette har hatt en greie hvor han har blitt kjent for å kysse fansen han møter backstage – fans som skal være ned i trettenårsalderen. Dette på tidspunkter hvor han var over tjue år gammel selv.

Mange bilder av disse kyssene har dukket opp i sosiale medier, hvilket raskt førte til at Navarrette fikk sparken fra TSM. Selskapet skriver at de har gått gjennom beskyldningene og at han fjernes fra laget øyeblikkelig.

- Vi har blitt gjort oppmerksomme på noen urovekkende nyheter om Diego. Vi har gått gjennom påstandene og han er blitt fjernet fra TSM med øyeblikkelig virkning, skriver e-sportlaget på Twitter.

- Vi står sammen med de som er påvirket og resten av #MeToo-bevegelsen, og vi trenger å jobbe sammen for å gjøre bransjen vår en tryggere plass.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Some troubling news has come to our attention regarding Diego. We have reviewed the allegations and he’s been removed from TSM, effective immediately. We stand with those impacted and the rest of the <a href="https://twitter.com/hashtag/MeToo?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#MeToo</a> movement, and need to work together to make our industry a safer place.</p>&mdash; TSM (@TSM) <a href="https://twitter.com/TSM/status/1277273269876527105?ref_src=twsrc%5Etfw">June 28, 2020</a></blockquote>

I et opptak av en stream som tilsynelatende er fra 2018 sier derimot Navarrette, til tross for at han skal ha innsett at oppførselen var upassende året før, at «jeg kan ta så mange ‘stage kiss’-bilder jeg bare vil» fordi han ikke var så mye i sosiale medier mer. Dette etter å ha blitt spurt av en fan om han fortsatt holder på med slike bilder.

«Diegosaurs» i videoen fra 2018.

- Jeg bryr meg faktisk ikke mer. Da jeg gjorde sosiale medier og folk ble «salty» da jeg gjorde «stage kisses» så synes jeg det var det dummeste noensinne, men nå som jeg er «off the radar» og ingen vet at jeg engang lever så betyr det ingenting, jeg kan gjøre gjøre hva som helst, sier han i videoen.

- Og det er så fint. Vet du hvor irriterende det var? Folk frika ut over alle småtingene man gjorde, den dritten var så irriterende.

- Det er faktisk ganske chill. Nå som jeg ikke gjør sosiale medier mer, så kan ikke folk frike ut. Jeg kan ta så mange «stage kiss»-bilder jeg bare vil.

- Jeg skjønner hvor folk kommer fra, hvor de sier «det passer seg ikke fordi du er tjue og jentene er femten», men det er ikke sånn at jeg faktisk kliner med dem. Det er et jævla bilde. Det er ikke sånn at jeg faktisk har lyst til å kysse de. Og selv om jeg ville gi noen et kyss, så er det ikke seksuelt, det er ikke sånn at jeg kliner med dem.

- Det er bare et kyss, «bro, get over it».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3