Antall ansatte i norsk spillutviklerbransje doblet på fem år

Ny rapport viser økning over hele fjøla for norske spill.

16. desember 2022 17:52

​(PressFire.no): Norsk Filminsititutt (NFI) og Virke Produsentforeningen har gitt ut den årlige spillrapporten igjen – denne gangen med rykende ferske 2021-tall som tar for seg spillutviklerbransjen her til lands.

Ni spill ble utgitt i fjor av norske selskaper, fire mer enn i 2020.

Omsetningen for 2022 har hatt en svak økning fra fjoråret på rett under prosenten, og ligger nå på 443 millioner kroner. Dette er omsetningen etter at betalinger til publiseringsplattformer og utgivere er betalt, ifølge rapporten.

Ser vi på omsetningen før disse avgiftene er derimot veksten på over ni prosent, og bruttoomsetning har passert 600 millioner kroner.

I 2021 ble det solgt i overkant av tre millioner såkalte «premiumspill» (altså spill hvor mang betaler for hele greia), mens det var 7,6 millioner nedlastinger av norskproduserte «free-to-play»-spill.

25,7 millioner personer spilte norskproduserte spill i 2021, ifølge rapporten.

NFI skriver i rapporten at mer enn 30 prosjekter som har mottatt tilskudd er under utvikling – og den norske bransjen speiler den internasjonale ved at mange av disse er planlagt utgitt i 2023.

Den store aktiviteten er også synlig i antallet ansatte, som har skutt i være med nesten 20 prosent siden 2020 – og omtrent en dobling siden 2017.

I dag jobber 433 personer med spillutvikling i landet, mot 227 for fem år siden. Kvinneandelen har også økt fra 20 til 22 prosent det siste året.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3