Annonserte ny Nintendo 64-maskin

Kjører de gamle spillene i 4K – uten software-emulering.

17. oktober 2023 10:45

(PressFire.no): Selskapet Analogue har blitt kjent for å lage reproduksjoner av gamle spillkonsoller som kan spille originale kassetter.

For eksempel har de gitt ut både NES, Super NES og Sega Mega Drive-maskiner som lar deg spille dine gamle spill på moderne TV-er som ikke nødvendigvis har de gamle gule videoinngangene.

De har også gitt ut Analogue Pocket, som er en ny Game Boy.

Og nå annonserer de altså Analogue 3D, en moderne Nintendo 64. Denne skal støtte alle spill fra alle regioner og gi 4K-oppløsning i spillene. Du vil kunne replikere hvordan bildet så ut på kasse-TVer også.

Konsollen vil få bluetooth-støtte for å koble til kontrollere, og en ny 8BitDo-kontroller skal lanseres samtidig – som dropper den klassiske looken på N64-kontrollerne, som kanskje er like greit.

Fire originale kontroller-innganger er også å finne på maskinen for de som vil bruke de gamle kontrollerne.

Emulering av Nintendo 64-spill har lenge vært litt vrient å få til 100 prosent riktig, og denne nye konsollen omgår dette ved å ikke emulere spillene i det hele tatt. I stedet kjører de som om det var på en original konsoll, takket være en hardware-chip kalt FPGA, som på transistornivå replikerer hvordan de gamle konsollene opererte.

Lanseringen skal være neste år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3