Annonserer «Age of Empires Online»

Tar serien på nett med «levende» økosystem.

17. august 2010 10:15

Microsoft har brukt anledningen på GamesCom til å annonsere et nytt spill I den populære strategiserien «Age of Empires». Det nye spillet har fått navnet «Age of Empires Online» og vil for alvor ta serien online.

- «Age of Empires Online» inviterer spillere til å lage en levende, voksende nettverden, som du kan dele med venner eller rivaler fra hele verden, står det i pressemeldingen.

Det står videre at den sivilisasjonen du lager i spillet vil være «levende», selv når du ikke spiller spillet. Økosystemet vil derfor være i gang mens hodet ligger på puta. Starten på spillet blir med en gresk sivilisasjon, men teknologien vil gradvis vokse, slik vi kjenner det fra serien. I løpet av spillet kan du også begynne på eventyr, gjerne sammen med venner. 

Og selv om spillet høres skremmende likt nettspill med månedsbaserte abonnement, bekrefter pressemeldingen at det vil være gratis å spille.

- Å finne opp disse ikoniske merkevarene på ny med sosiale opplevelser, som kan deles helt fra kjernen, markerer at vi kommer tilbake til PC-gaming på vågale nye måter, sier sjefen for Microsoft Game Studios, Phil Spencer, i pressemeldingen.

Microsoft bruker også anledningen til å annonsere et nytt spill i «Microsoft Flightsim»-serien, hvor pressemeldingen lover «et nytt perspektiv på en gammel sjanger, som skal inkludere både nye og gamle fans». Selskapet har lagt ut en nettside som skal friste spillere. Sjekk nettsiden her.

«Age of Empires Online» utivkles til PC  og har fremdeles ikke fått noen utgivelsesdato.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3