Anklager «Heavy Rain»-studioet for trakassering, rovdrift, rasisme og homofobi

Avviser alle påstandene.

15. januar 2018 13:37

(PressFire.no): Det var i helgen at tre forskjellige franske publikasjoner la ut flere anklager om trakasserende kultur i spillstudioet Quantum Dream – studioet bak spill som «Heavy Rain», «Beyond: Two Souls» og det kommende PlayStation 4-spillet «Detroit: Become Human».

Det er Eurogamer som har fått oversatt de franske artiklene i sin rapportering.

Fremst i anklagene står sjefene David Cage og Guillaume de Fondaumière, som anklages for upassende oppførsel, for å ha presset ansatte og for å godta en ukultur på kontoret med rasistisk og sexistisk humor.

Til storavisen Le Monde avviser begge to kategorisk anklagene og skal være «sjokkert» over anklagene fra tidligere ansatte.

Sexistisk humor

Rundt 600 Photoshop-illustrasjoner skal ha sirkulert i firmaet i årenes løp, hvor det mest sjokkerende bildet ifølge Le Monde skal være et som forestiller de ansatte i seksuelle posisjoner med påfølgende homofobiske og kjønnsdiskriminerende kommentarer.

Det skal ha sirkulert bilder fra helt tilbake til 2013, men det var angivelig ikke før IT-ansvarlig i selskapet var avbildet at de ble samlet sammen, og at det kom inn klager.

Ifølge anklagene beskrives spillskaper David Cage som «vanskelig å jobbe med», noe som skal ha gitt ham kallenavn som «Gud» og «Solkongen».

En tidligere ansatt skal ha hevdet at Cage behandler studioet som sin egen private plass.

- Han føler han kan si akkurat hva han vil, fordi det er hans plass.

Ifølge andre skal Cage blant annet ha sett et innbrudd fra en overvåkingsvideo, og så spurt en ansatt fra Tunisia om innbruddstyven var en fetter av ham, en påstand Cage mener er «latterlig, absurd og grotesk».

Benekter kategorisk anklagene

Guillaume de Fondaumière la også i går ut en offisiell uttalelse, hvor han kategorisk benekter alle anklagene.

- Vi benekter kategorisk alle anklagende. Quantic Dream sendte inn en klage (til avisene) for flere måneder siden, og vil sende inn flere klager.

- Vi inviterer alle som er interessert, til å lese svarene fra representantene for våre ansatte og HRS-komiteen til journalistenes spørsmål før publisering.

- Uanstendig oppførsel og praksis hører ikke hjemme hos Quantic Dream. Vi har alltid tatt og vil alltid ta slike klager alvorlig.

- Vi verdsetter hver eneste person som jobber i Quantic Dream. Det er ytterst viktig for oss at vi har et trygt miljø som lar oss kanalisere og dele vår lidenskap for å lage dataspill

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3