Animert opptakt til «Crackdown 2»

Gjennom fem animasjonsfilmer skal vi fristes til å hoppe ut i sandkassen kalt Pacific City denne sommeren. Se den første «webisoden» her.

25. mai 2010 15:22

Skotske Ruffian Games er så godt som ferdig med oppfølgeren til kultspillet fra 2007. Den gang var det Dave Jones sitt Realtime Worlds-studio som lagde det Xbox 360-eksklusive sandkassespillet.

Nå er Jones aktuell med «APB», et spill PressFire for øvrig dro til Skottland for å se nærmere på i april.

Microsoft ville ikke vente lengre og opprettet like greit et nytt studio i Dundee, Skottland til å utvikle en «Crackdown»-oppfølger – et spill fansen lenge hadde håpet ville bli en realitet. «Crackdown 2» ble først annonsert under E3 i fjor sommer, til stormende applaus fra de i salen, og blir lansert i Norge 9. juli - tre dager tidligere i USA.

(NB! Se den første av fem såkalte webcomicsfilmer nederst i denne saken).

ANIMERT FORSMAK

For å varme opp og samtidig introdusere noen av nyhetene til spillbyen Pacific City, har Microsoft lagd noen animerte kortfilmer som vil bli sluppet frem mot lansering.

Pacific City har blitt nedslitt, herjes av kriminalitet og vi blir i tillegg introdusert for en ny trussel når mørket faller på: Freaks, noen zombielignende mutanter, kryper da nemlig frem fra gatesmug.

Episode 2 slippes 28. mai, og de resterende tre blir lansert utover juni frem til spillet er ute i butikkene i starten av juli.

I PressFires intervju med produsenten James Cope før jul, forklarte han hvordan elementene fra det første spillet som sørget for at «Crackdown» ble en favoritt møter nyheter som The Freaks.

- Vi ønsket å gjøre mye med «Crackdown 2». Noe av det er ting vi ville ha med i det første spillet, mens andre elementer er helt nytt. «Crackdown 2» byr på en liten tvist i historien, men vårt mål er fortsatt å lage et fritt, åpent spill som er det «Crackdown» ble kjent som, sa James Cope til PressFire.

- Ett av hovedmålene med «Crackdown 2» var å gjenskape byen på en troverdig måte. Du kan faktisk se fysiske bevis på hva som har skjedd fra det første til det andre spillet: Mislykkede forsøk på å fange Freaks, slagmark, opphør av infrastruktur og øde landskap, fortalte «Crackdown 2»-produsenten.

Gledelig nok røper denne animerte forfilmen til «Crackdown 2» at fortelleren fra det første spillet er tilbake i oppfølgeren.


«Crackdown 2» slippes eksklusivt til Xbox 360 9. juli. Det har allerede blitt forskuttert, blant annet på den seneste podcasten til Major Nelson, at det vil slippes en demo av oppfølgeren til XBLA før slippes lanseres i sommer.

Se den første episoden av de animerte «Crackdown 2»-nettegneseriene:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3