«Animal Crossing» er bannlyst i Kina

Det etter at folk lagde støttebannere for Hong Kong-demonstranter.

18. april 2020 16:50

(PressFire.no): Det var i fjor at Nintendo inngikk en avtale med Tencent om å gi ut Switch i Kina, og de første konsollene ble solgt der i desember.

Leder i Demosistō, Joshua Wong.

Det spørs om ikke det blir satt en liten brems på det nå – i forrige uke bannlyste kinesiske myndigheter «Animal Crossing: New Horizons», det sukkersøte spillet hvor du bygger og bor på en øy med dine dyrevenner.

Dette skal være fordi spillere i Hong Kong designet slagord og bannere i spillet som inneholdt støtte for protestene mot de kinesiske myndighetene.

Flere, deriblant aktivist og leder i det pro-demokratiske partiet Demosistō Joshua Wong, postet i sosiale medier at de hadde lagd byer med pro-Hong Kong-flagg og bilder av både Kinas president Xi Jinping og Hong Kong-leder Carrie Lam.

Man har i spillet en egen design-app hvor man kan tegne bortimot det man vil og vise det enten på bakken, på klær eller i rammer på vegger.

Wong la ut bilder av spillet sitt på Twitter, hvor han har lagt ut slike design med påskriften «Frigjør Hong Kong, revolusjon nå». Det fikk flere til å følge opp med sine egne kreasjoner.

Kina reagerte med sedvanlig krasshet og bannlyste hele spillet.

Det skal nevnes at spillet ikke er offisielt utgitt i landet, men via diverse importbutikker på nett har det vært mulig å handle spillet i kinesiske butikker – og ved å bruke VPNer har kineserne kunnet logge på og kjøpe på utenlandske eShop-kontoer.

eShop-varianten er det fortsatt mulig å bruke, men nettbutikker som tok inn spillet, som Pinduoduo.com og Taobao.com har fjernet alle spor fra butikken. Sistnevnte drives av giganten Alibaba.

Det er også denne importen som har blitt brukt som unnskyldning fra kinesiske myndigheter, hvor blant annet Taobao.com hadde en regel mot å selge importspill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3