«Angry Birds»-studioet mister toppsjef og legger ned London-studio

5. mars 2018 14:06

(PressFire.no): Nylig gikk aksjen til den finske «Angry Birds»-giganten Rovio på en smell, hvor femti prosent av verdien forsvant i løpet av døgn.

Det kom i kjølvannet av en finansrapport hvor de la rekordåret 2017 bak seg, men hadde svake utsikter for vekst i framtiden.

Nå kommer beskjeden om at sjefen for spill i selskapet, Willem Teht, forlater selskapet. Han begrunner «personlige årsaker» for oppsigelsen.

- Under hans ledelse har omsetningen og inntjeningen i spillbransen vokst betydelig, og han har satt sammen flere topp spillteams, sier sjefen for Rovio, Kati Levoranta, om oppsigelsen.

Levoranta tar midlertidig også over rollen etter Teht.

Samtidig kommer også beskjeden om at Rovio legger ned sitt studio i London og alle de syv ansatte mister jobbene sine.

London-studioet ble bare litt over ett år etter at de åpnet i januar 2017, hvor målet var å jobbe med massive onlinespill. Målet skal være at svenske Espoo skal ta over der London slapp.

Aksjen har fortsatt å synke i verdi etter det store fallet 22. februar og er nå verdsatt til 4,20 euro. 21. januar var den verdsatt til 9,94.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3