«Angry Birds» inn for landing på PlayStation 3

Fjærkledd bestselger på nye plattformer.

3. januar 2011 14:38

Sony har i dag kunngjort hva som står på spillmenyen til PlayStation Store denne uken, og på listen dukker det opp en fjærkledd kjenning: «Angry Birds» slippes løs onsdag, og det til både PlayStation 3 og PSP. Spillsuksessen signert finske Rovio har allerede blitt lastet ned 50 millioner ganger til ymse mobiltelefonplattformer, og i sommer sa utviklerne at de nå satset på å utvide til PS3, PSP samt Nintendo DS.

- Da spillet først ble lansert sist desember fikk «Angry Birds» en treg start, men etter hvert som jungeltelegrafen begynte å jobbe har folk gått bananas, fortalte Joe Wee til The Sun, samtidig som han bekreftet at kundegruppen snart blir kraftig utvidet.

- Spillet bygger på en enkel idé; knus grisene til småbiter, men det er veldig oppslukende. Man hører ofte uttrykket «bare én runde til» i forbindelse med spill, men det passer absolutt til «Angry Birds», fortalte Wee i august.

Spillet havner i den såkalte minis-kategorien på PlayStation Store denne onsdagen, noe som betyr at du kan spille det på både PSP og PS3 – og at prisen blir relativt lav. (Hva spillet faktisk vil koste, er enda ikke offentliggjort).

I høst skrev Variety at spillskaperne har hyret inn rådgivere i Hollwood, i håp om å kunne filmatisere App Store- og Android-bestselgeren. Rovio skal ifølge Variety være ute etter å utvide merkevaren til også å inkludere leker, en TV-serie, tegneserier og filmer.

I en direkteoverført pressekonferanse den 10. desember, kunngjorde Rovios Peter Vesterbacka at «Angry Birds» også vil komme ut til PC, Mac og «andre spillkonsoller», skriver TechCrunch. Under samme seanse kunne han avsløre at de nå har rundet 50 millioner nedlastinger, der 10 av disse millionene stammer fra Android-eiere.

På tampen av fjoråret fortalte spillutviklerne at det også jobbes med versjoner til Xbox 360 (via Xbox LIVE-tjenesten) og Nintendo Wii. Peter Vesterbacka sa samtidig at Rovio ikke har planer om å lage en ren oppfølger, men at det kan komme en overraskelse i form av et spill som skildrer kampen mellom de sinte fuglene og grisene fra det andre perspektivet.

Det jobbes visstnok også med en flerspillerdel, som ifølge Pocketgamer vil minne om de gode, gamle «Worms»-spillene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3