«Angry Birds»-giganten vurderer å flagge ut

Irland frister med skattelette.

11. juni 2012 11:19

(PressFire.no): Den finske mobilspillgiganten Rovio, som blant annet har stått bak fenomenet «Angry Birds», vurderer nå å flytte hele eller deler av bedriften til Irland.

Det skal være skattefordelene i landet som frister, hvor Irland ifølge Rovio-sjefen Mikael Hed har skattefordeler hvor de bare må betale 12,5 prosent skatt sammenlignet med Finlands 24 prosent.

Han bekrefter også overfor avisa at ansatte i Dublin, Irland kan ende opp med å produsere spillene til selskapet.

- De irske myndighetene har vært veldig aktive. Vi vurderer det. Det er noe vi er nødt til å vurdere. Til nå har vi holdt oss i Finland, men det er noe vi nå prioriterer høyt, skal han ha sagt.

- Hvis vi tar avgjørelsen om å flytte, er det naturlige å ha noe produksjon i Irland også.

Selskapet skal ha latt seg inspirere av at både Google og Facebook har dratt nytte av skattefordelene ved å ha avdelinger i Irland.

I fjor kunne Rovio slå seg på brystet med over en milliard nedlastinger av «Angry Birds» fordelt på en rekke plattformer, inkludert både Iphone og Android-mobiler.

De slapp også i mars «Angry Birds Space», som skal ha blitt lastet ned over 100 millioner ganger på iOS, Android, pc og Mac.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3