«Angry Birds» fjernes fra Android og endrer navn på Apple fordi det er blitt for populært

Originalen fikk remaster i fjor.

22. februar 2023 15:06

​(PressFire.no): Å si at «Angry Birds» ble populært da det kom til iOS i 2009 er å ta alt for lite i – spillet traff planken akkurat da AppStore var i ferd med å bli en greie, og ble en verdenssensasjon.

Spillet har fått en rekke oppfølgere, spin-offs og filmer – til sammen har spillene blitt lastet ned mer enn fire milliarder ganger på mobil.

Historikken til det originale «Angry Birds»-spillet er litt merkelig.

I 2012 ble spillet utgitt på Xbox 360, PlayStation 3 og Nintendo 3DS, før det året etter kom ut til Wii og Wii U. Alle versjonene var spesiallagd for plattformene og støttet Kinect, Move, berøringsskjerm og Wii Remotes.

Den finske utvikleren Rovio fortsatte å utvikle og legge til innhold i en årrekke etter lansering, inkludert en kontroversiell oppdatering som la til mikrotransaksjoner i spillet.

Men i 2019 var det slutt – spillet ble plutselig fjernet fra både App Store og Google Play Store. Historien så ut til å ta slutt, og ingen visste helt hvorfor.

Det var ikke før i midten av 2021 at Rovio forklarte at det var fordi de ikke lenger kunne vedlikeholde den gamle koden til spillet. På grunn av krav fra plattformholderne var det for mye arbeid å fortsette å flikke på det gamle spillet, som var bygd på en helt annen teknologi enn dagens mobiltelefoner.

Men samtidig varslet de at de ville gi ut en remaster av spillet, bygd fra grunnen av til dagens standarder. Spillet ble relansert 31. mars i fjor og framsto slik spillet gjorde i 2012 – uten mikrotransaksjoner eller reklamer.

Nå er det over og ut enda en gang: For nå varsler Rovio at de trekker spillet fra Google Play Store og gir det et nytt navn på Apple-dingser – «Red's First Flight» – sannsynligvis for at det ikke skal dukke opp når folk søker på «Angry Birds».

Grunnen? Det kan virke som om relanseringen har gått for bra.

Uttalelse fra Rovio.

I en uttalelse sier Rovio at spillet har påvirket de andre spillene i deres portefølje til en slik grad at de må ta grep, og insinuerer dermed at for mange velger å kjøpe det over de andre.

– Vi forstår at dette er triste nyheter for mange fans og for teamet som har jobbet hardt for å lage spillet, skriver Rovio, som sier at også Apple-versjonen potensielt forsvinner etter hvert.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3