Andrej fikk jobb som analytiker i serbisk klubb etter å ha vunnet ligaen elleve ganger i «Football Manager»

- Hadde aldri trodd de skulle ringe tilbake.

19. november 2019 14:21

(PressFire.no): Det kan lønne seg å legge ned uhorvelige antall timer i «Football Manager», skal det vise seg.

Det er på Reddit at 22-åringen Andrej Pavlović fra Beograd forteller om historien sin, hvor han har gått fra å gjøre det stort med lokallaget sitt i spillet til å faktisk ha en jobb i den ekte klubben.

Han ledet det serbiske laget FC Bežanija til elleve ligagull, seks cupseire og både Europa League- og Champions League-semifinaler i «Football Manager».

I virkeligheten gikk det verre for laget. Bežanija ble i fjor sendt ned fra andre til sjettedivisjon etter en økonomisk smell, og laget opererer i dag mer på dugnad enn som en profesjonell klubb.

Pavlović tenkte at han kunne hjelpe til der det var mulig, og kontaktet klubben med merittlisten sin.

- Jeg sendte de prestasjonene mine i «FM» på Facebook-sidene deres, og jeg fikk tak i telefonnummeret til direktøren fra der, hvorpå jeg sendte ham den samme meldingen, skriver Pavlović på Reddit.

- Han ringte meg rett etter det og vi hadde en vennlig prat. Jeg sa jeg visste litt om dataanalyse og statistikk, og at jeg veldig gjerne ville prøve meg på et lag for å utfordre kunnskapen min. Han spurte så om jeg ville komme og gjøre en rapport på en kamp for dem, og jeg svarte selvfølgelig ja!

Det ga tydeligvis mersmak for laget, som lot han fortsette med analysene sine. Han tok også over driften for lagets nettsider og sosiale medier-kontoer – og har hjulpet til med å få inn sponsorer.

Mer viktig er det nok at, etter Pavlović gikk inn som analytiker for en måned siden, de har vunnet fem kamper og spilt én uavgjort. Det har ført til en klatring fra 13. til 6. plass på tabellen.

Pavlović har en bachelor i medisin, og har mer tro på at det er der han kommer til å gjøre karriere (siden han ikke får lønn for arbeidet for Bežanija), men han har samtidig døra på gløtt for en jobb i fotball om det skulle by seg.

- Om sjansen kommer, så hadde jeg likt en karriere innen fotball som en talentspeider eller analytiker, noe som har vært drømmen min lenge, og noe jeg får til ganske bra, sier han til Sportbible.com.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3