Andorra mistet internettet etter «Minecraft»-angrep

DDOS-angrep under turnering.

28. januar 2022 02:40

(PressFire.no): Det var i helga at en «Squid Game»-inspirert netturnering i «Minecraft» ble avholdt av Twitch – kalt «SquidCraft Games».

Men som i så mange andre nettspill var det idioter som skulle ødelegge for andre – bare at denne gangen gikk det ut over litt flere enn de nok hadde regnet med.

Gjennom et såkalt DDOS-angrep, hvor man setter op​p en rekke datamaskiner til å overvelde servere eller internettilbydere (og dermed potensielt kaste ut de som spiller), ble deltakerne i Team Andorra forsøkt sabotert.

Men problemet her er at Andorra, hvor spillerne satt, bare har én tilbyder, og dermed gikk dette ut over hele landet – som kjent er dette et av de minste landene i verden med rundt 77 000 innbyggere.

Landet var det første i verden som nådde 100 prosent fiberdekning for alle sine innbyggere, men nå knelte hele nettet for nesten tre fjerdedeler av disse.

Dette gjorde utslag på måleverktøyene til Netblocks, som holder oppsyn over oppe- og nedetid verden over – blant annet for å informere om når regimer skrur av internett til sine innbyggere.

Andorra Telecom gikk også ut på Twitter for å forklare det som hadde skjedd. Ikke bare var fibertrafikken rammet, men også 4G-dekningen hadde knelt. Dette skjedde i bolker på tre-fire timer over flere dager.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3