Åndelig oppfølger til «Patapon» på vei

«Ratatan» ble finansiert på Kickstarter på bare tre kvarter.

2. august 2023 11:14

(PressFire.no): Husker du PSP-spillet «Patapon»? Nå får spillet en åndelig oppfølger i «Ratatan».

I går gikk spillet ut på folkefinansieringstjenesten Kickstarter, der utviklerne ba om rundt 1,4 millioner kroner – hvilket ble innfridd på bare 47 minutter.

I skrivende stund, altså etter én dag, har spillet samlet hele 5,1 millioner kroner.

Spillet skal ha opp til hundre krabater som marsjerer til krig sammen, ikke ulikt slik det også foregikk i PSP-spillene i «Patapon»-serien.

Det er «Patapon»-skaper Hiroyuki Kotani som leder «Ratatan»-utviklingen, og han forklarer at konseptet er ganske likt – men at det nå vil være et større eventyr med roguelike-elementer og støtte for opp til fire spillere.

– «Patapon» var en skikkelig unik opplevelse da det kom ut, og reflekterte utviklingsmiljøet på den tida. Vi har lyst til å lage et spill som det for en moderne tid, sier Kotani.

– Det kan være mulig å lage en «Patapon»-oppfølger en gang i fremtiden, men for denne gangen så ønsket vi å lage vårt eget spill i vår egen stil, med spesielle typer gameplay som reflekterer det vi ønsker å gjøre.

Det er Sony som eier «Patapon»-serien, og Kotani sier at det er mulig han vil snakke med dem om å lage en oppfølger når «Ratatan» er ferdig.

«Ratatan» kommer i utgangspunktet til PC, men en konsollversjon vil bli lagd dersom Kickstarteren når 5,4 millioner kroner – som den sannsynligvis gjør ganske snart.

https://www.youtube.com/watch?v=asQo_E7wUb8​

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3