Analogue Pocket tar retrokonsoller til det neste nivået

Støtter originalspill og kan kobles til tv-en.

28. juli 2020 12:04

(PressFire.no): Selskapet Analogue, som tidligere har lagd retrokonsollene Mega Sg og Super Nt, har annonsert en lanseringsdato for sin kommende håndholdtmaskin «Analogue Pocket».

Alle maskinene de har lagd så langt er produsert med såkalte FPGA – Field Programmable Gate Arrays – chips som kan konfigureres ned til transistornivå. Eller enklere fortalt: Maskinvare som er helt åpen for brukerne å endre på selv.

Så også med denne Game Boy-lignende maskinen, som har en helt vanvittig skjerm på hele 1600x1440 piksler og som støtter variable oppdateringsfrekvenser.

Konsollen støtter Game Boy-, Game Boy Color- og GameBoy Advance-spill rett ut av boksen, men med tilhørende kassettadaptere skal man også kunne spill fra Game Gear, Neo Geo Pocket, Atari Lynx og flere andre håndholdtkonsoller.

Det som er spesielt her er at ingen av disse konsollene blir emulert, men er programmert direkte inn i en egen FPGA-chip. Konsollen har to slike, der den andre er helt åpen for at folk kan gjøre det de vil med den selv.

I tillegg har man også mulighet til å koble til eksterne kontrollere trådløst, for konsollen skal også kunne settes i en dock som kobles til en tv. Det er også en innebygd digital synth som skal la folk lage egen musikk på den, og den støtter flerspiller mellom flere konsoller.

Planlagt lansering er i mai neste år, til 200 dollar. Docken vil koste 100 dollar ekstra, men er ikke påkrevd.

Se flere bilder under her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3