«Among Us» måtte endres etter brudd på Genèvekonvensjonene

2. februar 2023 17:21

(PressFire.no): «Among Us»-utvikler Innersloth skriver på Twitter at spillet deres brøt Genèvekonvensjonene fram til en oppdatering i 2020.

Spillets plutselige popularitet under pandemien, nesten to år etter det kom ut, gjorde at spillet ble portet til flere plattformer. Det var i sertifiseringsrundene til disse plattformene at «feilen» ble funnet.

- Oops, skriver utviklerne.​

I Genèvekonvensjonene heter det at «bruken av emblemet eller navnet «røde kors» eller en imitasjon av dette av individer, filmaer eller selskaper, uansett hvordan det brukes og uavhengig av datoen det ble brukt, skal være totalt forbud».

Men dette er ikke den første gangen dette har skjedd i spill heller.

Flere utviklere sier på Twitter at de har fått påpakning for den samme bruken, inkludert «Super Meat Boy» og «Prison Architect». «Stardew Valley» er også et av spillene som måtte endre utseendet på grunn av konvensjonene.

I oppdateringen til spillet i november 2018 måtte utvikler Eric Barone fjerne et rødt kors brukt på legekontoret i den fiksjonelle byen Pelican Town. I oppdateringsnotatet står det ganske enkelt «Fikset et brudd på Genèvekonvensjonene».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3