Amerikanske politikere ønsker å legge ti prosent skatt på spillsalg

Fordi spill visstnok har skyld i massedrap på skoler.

10. februar 2019 17:54
Christopher Quinn.

(PressFire.no): I den amerikanske delstaten Pennsylvania har nå politikere lagt fram et lovforslag som vil legge på ti prosent ekstra skatter på alle spillsalg.

Pengene som kommer inn skal gå til sikring av skoler mot massedrap – fordi politikerne mener det er dataspill som har skylden for disse.

Det er republikaner Christopher Quinn som først la fram lovforslaget i oktober i fjor, men da ble det forkastet før avstemningen kunne skje. Nå har han nok en gang lagt fram en versjon av forslaget, og denne er ikke enda behandlet.

Forslaget har fått kallenavnet «Sin Tax», eller «Syndeskatt», om du vil.

- De siste årene har det sett ut som om voldshendelser i skolene skjer oftere og oftere og med mer intensitet, skriver Quinn i et brev til sine kolleger.

- Fra Colorado til Connecticut til Parkland, Florida, så har studenter opplevd utenkelige hendelser fra medelever på en plass som skal lære og utvikle barn. En av faktorene som kan ha vært med på å påvirke hyppigheten av skolevold er innholdet barna ser og utfører i dataspill.

Quinn peker til en undersøkelse gjort av National Center for Health Research, som sier at voldelige dataspill kan øke mengden aggressive tanker og føleser i folk.

Undersøkelsen sier riktignok også at det er en klar forskjell på det å ha aggressive tanker og det å utføre vold, og at det ikke finnes beviser for at de to henger sammen. Andre undersøkelser har også påpekt at det faktisk er sportsspill som gjør flest aggressive, ikke voldelige spill.

Dette har Quinn overraskende nok unnlatt å ha med i skrivet til sine kolleger. Rart, det der.

Like lite overraskende er det spillutvikler-organisasjonen ESA er lite fornøyd med denne utviklingen, som mener denne særbehandlingen av dataspill er et brudd på den amerikanske grunnloven.

- Dataspill har rett til full beskyttelse av grunnloven, og forsøk på å single ut dataspill basert på hva de inneholder vil bli slått ned, sier organisasjonen i en uttalelse til Variety.

Ikke alle politikerne i delstaten har lagt sin harm på dataspill, dog.

Demokrat Ryan Bizzarro (det er navnet hans!) fikk godkjent et forslag om å gjøre februar til en slags offisiell e-sportmåned i delstaten – og passende nok avholdt Pennsylvania Capitol, altså bygningen hvor politikerne stemmer om lovforslag, et e-sportarrangement i forrige uke for å informere om bransjen.

Og sånn går no dagan.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3