Amerikansk stat innfører eget system for å hindre at spill-streamere blir drept av politiet

«Swatting» har blitt et stort problem.

2. oktober 2018 13:54

(PressFire.no): Politiet i Seattle, Washington, har tatt steg for å forhindre bølleringing som fører til at de rykker ut til spill-streamere.

Såkalt «Swatting», navngitt fordi det er politiets tungt bevæpnede Special Weapons And Tactics-gruppe som responderer, har blitt et stadig større problem de siste årene etter hvert som streaming har blitt mer populært.

Idioter som følger med på streamen ringer inn til politiet og sier de har drept eller tatt noen til gissel, med adressen til de som spiller – som så helt uvitende får en mengde soldater i stua.

Det kan ha fatale følger. Nervøse eller litt for trigger happy politifolk har skutt feil personer før, og senest i fjor ble Andrew Finch skutt og drept i en SWAT-aksjon etter en innringer hadde sagt til politiet at han hadde drept sin egen far.

Seattle-politiet har nå innført muligheten for populære streamere i byen til å registrere seg på forhånd, slik at politiet vet de har med en potensiell swatting-episode idet telefonen kommer.

- Alle kan bli et offer for swatting, men det er vanligvis assosiert med teknologi, dataspill og/eller online-kringkastere, skriver politiet.

Betjentene som er på vei til adressen vil få beskjed av telefonoperatøren om adressen har en streamer, men vil likevel møte opp.

- Ingenting ved dette systemet er designet for å minimere eller sakke ned nødetatene, forsikrer politiet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3