Amerikaner dro inn tidenes største e-sportpremie

«Bugha» vant solodelen av «Fortnite», mens de norske håpene kom på 24. og 29. plass.

29. juli 2019 10:11

(PressFire.no): Under helgas VM i «Fortnite», hvor Epic Games skal dele ut hele 261 millioner kroner i premiepenger, ble det norsk gull i kveld.

VM er delt inn i flere bolker, der det spilles både énspiller- og tospillerdeler (henholdsvis solo og duo) – i tillegg til andre konkurranser. Det hele avholdes i Arthur Ashe Tennis Stadium i New York foran 23 000 tilskuere, og sees av millioner

Lørdag kveld ble det norsk brakseier da Emil «Nyhrox» Bergquist Peders vant hele duo-turneringen sammen med makker David «Aqua» W. fra Østerrike.

Endre «Endretta» Byre (venstre)
og Martin «MrSavage» Foss Andersen. 

Det gikk dessverre ikke like bra i solo-turneringen, hvor Endre «Endretta» Byre (14) og Martin «MrSavage» Foss Andersen (14) deltok. De plasserte seg likevel begge godt inne på øvre halvdel av de 100 deltakerne.

Foss Andersen kom på en 29. plass, mens Byre sneik fikk to poeng mer og kom på 24. Det betyr at de begge kunne stikke 435 000 kroner i lommene.

Det ble helamerikansk på pallen søndag kveld, der Kyle «Bugha» Giersdorf slo både Harrison «Psalm» Chang og Shane «EpikWhale».

Giersdorf fikk med seg storeslem når det kommer til utbetaling – førsteplassen ga småpene 26 millioner kroner. Det er den største utbetalingen til en enkeltperson innenfor e-sport noensinne.

- Jeg fikk 24. plass. Dette har vært en lærdom for meg og jeg gleder meg til å kjempe på scenen igjen. Jeg er fornøyd med resultatet, skriver Byre på Twitter, og sier videre at han allerede vet hva han skal jobbe med.

- Det var mye bullshit som skjedde, og dette er min aller første turnering/LAN også får jeg topp 24?! Jeg er så fornøyd med dette, og jeg vet til og med hva feilene mine var. Det eneste triste er at jeg var ett poeng unna 112 500 dollar.

- Jeg skal være helt ærlig. Jeg var ikke nervøs engang, og jeg traff skuddene mine, skriver Foss Andersen på Twitter.

- Ganske glad for det faktum at jeg ikke skalv.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3