AMD med gave til de med eldre Nvidia-kort

Kommer med DLSS-konkurrent, som også fungerer med eldre Nvidia-kort.

1. juni 2021 08:39

(PressFire.no): Med sine nye grafikkort har AMD virkelig tatt innpå Nividia når det kommer til ytelse, men på et par punkter har likevel Nvidia hatt et godt hestehode på konkurrenten.

På både såkalt ray tracing og oppskaleringsteknologi (med maskinlæring (DLSS) har Nvidia vært helt i særklasse.

Teknologien er skreddersydd for å forbedre bildet og forbedre ytelse og kan ha dramatisk effekt på spesielt sistnevnte.

Derfor har det vært spenning knyttet til AMD sin tilsvarende løsning i FidelityFX Super Resolution (FSR), som de nå endelig lanserer.

I en video kunngjør de nå ikke bare at teknologien lanseres 22. juni, men også med et par overraskelser.

AMD DLSS Competitor, FSR 'FidelityFX Super Resolution' Demoed on Radeon RX 6800 XT

Det viser seg nemlig at teknologien til AMD ikke bare fungerer på deres egne kort, men også på Nvidia sine eldre grafikkort. Det gjør ikke Nvidia sin DLSS-teknologi – den krever RTX-prosessor – altså fra 20xx-serien og oppover.

AMD avslører at systemet også vil fungere fra 10xx-serien til Nvidia og vil dermed ha potensial for å forlenge levetiden til kortene.

I en video viser de hvordan et GTX 1060-kort vil kunne oppnå 41 prosent ytelsesforbedring i spillet «Godfall» - fra 27 til 38 bilder i sekundet.

Videre kunne de vise «Godfall» på et Radeon RX 6800 XT-kort med lyssporing og maksimalt med detaljer, hvor det presterte rundt 49 bilder i sekundet.

Finally, AMD DLSS presents its response to AMD FidelityFX Super Resolution

Med FSR kunne de imidlertid opnå 78 FPS med FSR Ultra Mode, 99 FPS med FSR Quality Mode, 120 FPS med Balanced Mode og helt opptil 150 FPS med FSR Performance Mode.

Teknologien kommer til en bråte med prosessorer og er forventet å også nå de nye konsollene fra Microsoft og Sony, men her er ingen dato avslørt.

Det hører også med til historien at AMD sin teknologi blir åpen kildekode.


Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /var/www/production/pf23/artikkel.php on line 401
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3