- AMD har satt to tredjedeler av ingeniørene på PlayStation 5

15. juni 2018 15:06

(Pressfire.no): Det er en skribent hos Forbes som hevder å ha kilder på innsiden av AMD og avslører detaljer om utviklingen av den neste PlayStation-konsollen.

Ifølge kildene skal AMD ha satt av så mye som to tredjedeler av ingeniørene sine på prosjektet, som også inkluderer deres nye grafikkprosessor Navi.

Dette skal også ha gått på bekostning av Vega-teknologien til AMD, og den tidligere sjefsarkitekten Raja Koduri skal ha vært uenig i avgjørelsen. Han er nå gått til Intel.

Videre hevdes det at CPU-delen er basert på Zen-kjerner, som også befinner seg i Ryzen-prosessorene til AMD.

Eurogamers teknologiavdeling, Digital Foundry, mener at det er ganske utrolig om AMD har satt av så mye ressurser for den nye Sony-konsollen.

Samtidig påpeker de at Sony og Microsoft hver for seg står for ti prosent av omsetningen til AMD, og at det kan være et smart trekk å alliere seg med markedslederen på konsollmarkedet.

Sony har foreløpig ikke kunngjort en ny konsoll, men har hintet om at noe skjer på bakrommet.

Konkurrenten Microsoft brukte imidlertid E3 som anledning til å avsløre planer om sin neste konsoll, som nå går under kodenavnet Scarlett. 

Foto: Konsept av fan.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3