Amazon må punge ut 600 millioner kroner for in-app-kjøp gjort av barn

Tapte i retten.

7. april 2017 11:17

(PressFire.no): I 2014 inngikk Apple og Google forlik med den amerikanske handelskammeret (Federal Trade Commition), etter at de ble saksøkt for å ikke refunderer penger brukt på betalinger gjort i apper.

Apple betalte da 279 millioner kroner i tilbakebetalinger, mens Google måtte ut med 163 millioner.

Alle søksmålene gikk ut på at plattformtilbyderne ikke hadde rutiner på plass for å tilstrekkelig stoppe barn fra å hamre løs på kjøpsknappene i spill, og dermed utføre kjøp på foreldrenes bankkort, i perioden november 2011 til mai 2016.

Amazon var også i en sak med FTC på den samme tida, men valgte å slåss mot kjennelsene i retten med nebb og klør. I 2016 vant FTC frem, og Amazon ble dømt til å betale 429 millioner kroner, men dette ble anket.

Dermed har det hele dratt ut til denne uka, og nå har dommen blitt slått fast på ny: Amazon må dermed ut med opp mot 603 millioner kroner.

- Denne saken viser hva som burde vært grunnprinsippet for alle selskaper: At du må få kundens godkjennelse før du kan belaste kontoen deres, sier FTC-sjef Thomas B. Pahl.

- Forbrukere som er rammet av måten Amazon har operert på kan nå bli kompensert for trekk de ikke hadde forventet eller godkjent.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3