Amazon kommer med strømmetjeneste for spill

«Luna» lar deg strømme spill rett i nettleseren.

24. september 2020 23:12

(PressFire.no): Det har gått litt under et år siden Google lanserte sin spillstrømmeplattform Stadia, og nå kaster også Amazon seg med i dansen.

De kaller tjenesten for «Luna», og den skal integreres i Amazons FireTV, pluss PC, Mac, iOS og Android. Strømmetjenesten skal også integreres rett inn i Twitch på en eller annen måte.

Android-støtten vil komme litt senere etter lansering, og Apple-plattformene vil få tjenesten via nettleservarianter, siden Apple ikke tillater konkurrerende spillbutikker som apper.

Prisen skal være 6 dollar i måneden (i hvert fall til å begynne med), og en kontroller vil koste 50 dollar. Denne spesialkontrolleren vil koble seg rett til serveren og dermed ha mindre forsinkelse.

Du vil også kunne bruke mus, tastatur, Xbox-kontrollere eller PS4-kontrollere.

Tjenesten kommer først i en early access-variant som støtter oppløsninger opp til 1080p og 60 bilder i sekundet – det skal komme støtte for 4K etter hvert – og Amazon sier du må ha minst 10 megabit/s nedlastning for å kunne spille bra.

Opp til to personer kan spille via én konto, så du kan dele denne med en annen i husstanden.

Rundt 100 spill skal være tilgjengelig i denne beta-fasen. Disse inkluderer «Control», «Resident Evil VII», «Metro Exodus», «Grid», «Two Point Hospital» og «Sonic Mania».

Litt av greia her er at man får tilgang til forskjellige «kanaler» via tjenesten. Spillene over er en del av «Luna»-kanalen, og følger med når du betaler – noe som er i sterk kontrast med Google Stadia, hvor man får noen få gratis spill og må betale for resten stykkvis.

I tillegg vil det komme andre kanaler man enten kjøper spill i, eller betaler månedsabonnement på. Ubisoft er en av disse som vil ha sin egen kanal, og skal legge inn «Assassin’s Creed Valhalla» og «Watch Dogs Legion» på lanseringsdatoene der. Prisen på disse er ikke kjent enda.

Så langt er det kun spillere i USA som får være med på moroa, og det er ikke kommet informasjon om en internasjonal lansering enda.


Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /var/www/production/pf23/artikkel.php on line 401
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3