Amazon kjøper spillstudio

Rustes det opp til en større satsing?

6. februar 2014 13:08

(PressFire.no): Det har lenge gått rykter om at Amazon planlegger å komme seg inn på spillmarkedet på en mer omfattende måte enn kun mobiltelefoner og nettbrett.

Kilder har flere ganger hevdet at den gigantiske nettbutikkaktøren har jobbet med en spillkonsoll. En lansering har imidlertid latt vente på seg.

Men nå får ryktene mer vann på mølla, for Amazon har sikret seg spillstudioet som har stått bak blant annet «Killer Instinct» til Xbox One og den nye versjonen av retroklassikeren «Strider», som slippes om bare et par uker.

Det var techcrunch.com som fikk nyss i at Amazon og Double Helix Games inviterte til et rekrutteringsevent i Los Angeles 13. februar.

Skaper innovate spill

Amazon bekrefter oppkjøpet overfor teknologisiden:

- Amazon har kjøpt Double Helix som en del av vår pågående forpliktelse innen å skape innovative spill for kundene våre, heter det i en uttalelse.

Det betyr også at Double Helix må slippe ballen når det kommer til nysatsingen «Killer Instinct», som studioet har laget på oppdrag fra Microsoft og Rare. 

Men Microsoft bekrefter overfor Polygon at det jobbes med å sende stafettpinnen til noen andre.

- Vi har virkelig nytt å jobbe med Double Helix og ønsker dem suksess i deres fremtidige prosjekter.Vi ønsker at alle våre lojale fans skal vite at «Killer Instinct»-teamet hos Microsoft ikke forandres, og at merkevaren forblir hos Microsoft, heter det i en uttalelse til nettsiden.

De bekrefter også at de planlegger å kunngjøre hvilke utviklere som kommer til å ta over videreutviklingen av serien.

Har hatt suksess med Android

Ifølge ryktene skal Amazons konsoll være Android-basert, noe også deres nettbrettsatsing Kinde Fire er.  

Om man skal tro kildene, vil den planlagt konsollen koste rundt 300 dollar, eller rundt 1800 kroner med dagens kurs.

Amazon har hatt suksess med sin nettbrettsasing i USA hvor de bruker operativsystemet Android fra google, men har laget sitt eget skall oppå. Butikken har et stort bibliotek av både spill, film, tv-serier og bøker de kan selge til plattformen.

Giganten har i utgangspunktet ikke etablert en filial i Norge eller Norden, men jobber visstnok med å etablere seg i Sverige

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3