Amazon har en aldri så liten «New World»-fadese på gang

Ba spillerne pent om å spille på andre servere, men sier nå at man ikke kan bytte region likevel.

10. oktober 2021 18:01

(PressFire.no): Amazons MMORPG «New World» er ute, og det virker som om de fleste er enige om at dette er et ganske så bra spill.

Faktisk ble spillet så godt mottatt at det ble serverkluss ved lanseringen, noe som jo lover bra for Amazon – men som var slitsomt for de som spilte.

Køene for å komme seg inn på serverne ble så lange til slutt at utviklerne gikk ut og ba spillerne om å heller starte figurene sine på servere med mindre trykk.

Legg merke til «a new server of their choice» i teksten.

Samtidig skulle de kjappe seg med å få på plass et system som så ville la deg flytte figuren din over på din prefererte server når de fikk gjort noe med pågangen.

Flere spurte utviklerne spesifikt om det ville være mulig å bytte figur mellom regioner, noe de fikk bekreftet:

Dette ble godt mottatt, og mange gjorde derfor som utviklerne sa: De startet opp på servere med lite trøkk.

«New World»-utviklerne gikk ut flere ganger på Twitter og forklarte at overføringstjenesten snart skulle komme, og at nye spillere bare kunne kjøre i gang på en annen server. Tjenesten ble så utsatt i mer enn en uke for ytterligere testing.

Men nå kommer kontrabeskjeden.

Amazon sier de fortsatt jobber med serverflyttingen, men vil ikke la folk flytte figurene sine mellom regioner likevel.

Det betyr at spillerne som startet opp på servere i andre regioner for å unngå køer og forsinkelser, ikke kan hoppe over uten å starte helt på nytt.


De som har spilt siden lanseringen i «feil» region er såkalt «shit out of luck». Utviklerne har skjønt at de har tråkka i salaten selv, til en viss grad, og stilte selv spørsmålet «Så den 'overfør til hvilke som helst server'-uttalelsen fra tidligere var ikke sann?».

– Dessverre var den originale informasjonen vi ga feil, svarer de selv.

Reaksjonene har vært som forventet: De som valgte å heller starte opp i en annen region er omtrent så forbanna som det går an å bli. I spillets offisielle forum har tråden hvor opplegget blir forklart i skrivende stund nesten 1000 kommentarer.

Flere skriver at dette sannsynligvis betyr at de gir opp spillet helt.

– 147 timer på US West (serveren, journ. anm). Jeg restarter ikke på EU Central fordi deres twitter-folk løy til oss. Jeg avinstallerer nå, og jeg vet om minst ti-elleve andre som vil følge etter, skriver en bruker.

– Du har helt og holdent fucka meg på denne her, Amazon. Å levle opp er så slitsomt at jeg ikke hadde gidda å starte på nytt om dere betalte meg. Jeg har ikke noe valg annet enn å slutte å spille og forsøke å tvinge gjennom en tilbakebetaling. Totalt bortkastet tid, skriver en annen.

Utviklerne får også tyn for å ha innført en maksgrense på allerede eksisterende servere, noe som også blokkerer overføringer.

Flere skriver at de ikke får spilt med vennene sine selv om de er i samme region, fordi serverne deres nå er blitt satt som «full».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3