Alt gikk galt da Sega la ut «Yakuza 6»-demoen i går

La ut fullversjonen gratis istedet. OPPDATERING: Sony har nå låst spillet for de som lastet det ned.

28. februar 2018 13:59

OPPDATERING: Spillet er nå blitt låst for de som greide å laste det ned før «demoen» ble fjernet. Originalsaken følger under:

(PressFire.no): Tirsdag er og blir den kjipeste dagen i uka. Overskuddsenergien fra helga som var i kroppen på mandag er borte, det er lenge til fredag og alt er bare dritt. Terningkast 0.

Men i går var det nok en enda verre tirsdag for noen ulykkelige sjeler hos Sega. Endelig skulle selskapet slippe en demo av det etterlengtede «Yakuza 6».

Spillet er ferdig utviklet (og ble lansert i Japan på tampen av 2016), men har ikke en vestlig lansering før 17. april. Demoen ble lagt ut i alle markeder i går, og Sega dro av den typiske «du kan spille frem til et visst punkt, men så må du kjøpe»-taktikken.

For å gjøre dette så smidig som mulig (slik at folk kunne fortsette på den samme lagringsfilen) var demoen rett og slett fullversjonen, men med det meste av spillet låst vekk bak betalingsmuren. I hvert fall var det slik i Europa og Australia.

Men ikke i USA, for der virker det som om Sega lastet opp feil filer til PlayStation Store. I stedet for den låste demoversjonen fikk alle sammen som lastet ned «demoen» hele sulamitten. Spillerne kunne bare fortsette ut over punktet hvor demoen skulle stoppe.

Oops!

Det tok seks timer før Sega innså tabben, og fikk spillet fjernet fra PlayStation Store. På Twitter beklager de, og sier de holder på å «undersøke hva som skjedde». Det er uvisst hvor mange som rakk å laste ned spillet på disse seks timene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3