Allerede på lanseringen vil det være Switch-spill for store for maskinen

Internlagring til besvær.

21. februar 2017 23:11
Bittebittesmå spillkort!

(PressFire.no): Da Nintendo Switch ble annonsert, var det klart at spillene ikke ville komme på disker (eller mini-disker, ala PSP), men heller lynkjappe minnekort.

Disse spillkortene kan foreløpig gå opp til 32 gigabytes, men større kort vil trolig komme på markedet etter hvert – slik har det som regel vært med Nintendos andre kortbaserte konsoller.

Men den interne lagringsplassen har vært kritisert litt, ettersom den er på bare 32 gigabytes. Det betydde at før eller siden ville det komme spill som ikke passet på selve maskina, med mindre du oppgraderte den med et mikroSD-kort, som maskinen støtter.

«Før» viste seg å være mer riktig, for allerede på lanseringsdagen vil «Dragon Quest Heroes 1&2» være tilgjengelig å laste ned – og det spillet tar nettopp 32 gigabytes.

Ettersom operativsystemet på Switch tar noe plass, vil det dermed ikke være nok plass for å laste ned spillet med en «tom» maskin.

Her er listen Nintendo har gitt ut for nedlastingsstørrelser for enkelte av spillene som er tilgjengelig ved eller rett etter lansering:

The Legend of Zelda: Breath of the Wild - 13.4 GB
Mario Kart 8 Deluxe - 7 GB
Snipperclips: Cut it Out, Together! - 1.60 GB
Disgaea 5 - 5.92 GB
Puyo Puyo Tetris - 1.09 GB
I Am Setsuna - 1.40 GB
Dragon Quest Heroes I·II - 32 GB
Nobunaga’s Ambition - 5 GB

Det skal nevnes at du ikke trenger å installere spill du kjøper fysisk, så lagringsplassen vil ikke være et problem da. Ser vi bort fra «Dragon Quest», så er ikke de andre spillene så fryktelig store, heller.

Nintendo Switch vil støtte mikroSD-kort helt opp til to terabytes. Disse kortene finnes riktig nok ikke enda (så langt er bare 256GB det største du får kjøpt), men fremtiden kommer fryktelig kjapt innen databransjen. Etter hvert skal det også komme støtte for eksterne harddisker.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3