- Alle spillselskaper bør over på mikrotransaksjoner

En mye bedre modell, mener «Candy Crush»-sjefen

22. april 2014 11:18

(PressFire.no):Det har stormet rundt svenske King Games og «Candy Crush Saga» i den siste tiden, mye på grunn av selskapets forsøk på å sikre seg eneretten på ordet Candy og Saga.

Både spillere og spillutviklere sa klart i fra om at de syntes steget vitnet om grådighet. Til slutt droppet King Games forsøket på å sikre seg ordene i merkevarer.

King skal nå også ha kommet til enighet med utviklerne Stoic og Albert Ransom, som står bak henholdsvis «The Banner Saga» og «CandySwipe».

«Gratis»

Det enormt populære spillet har også fått oppmerksomhet for å være aggressivt når det kommer til forretningsmodell. Spillet er i utgangspunktet gratis å laste ned, men tjener penger på mikrotransaksjoner i løpet av spillet.

Spillet har også vært under lupen hos Europakommisjonen og The Consumer Protection Cooperation, som er kritisk til ordet «gratis» i denne sammenhengen.

Sjefen for King Games, Tommy Palm, mener likevel at denne forretningsmodellen er den aller beste.

- Mikrotransaksjoner er så sterkt og definitivt en mye bedre modell. Jeg mener at alle selskaper må konvertere til den, forteller Palm i et intervju med IGN.

- Hvis du snakker med kjernespillere er de ikke fornøyd med det akkurat nå, men om du spør dem om lengre sikt, «Kommer du til å spille favorittspillet ditt i årene som kommer?» vil svaret være «ja».


- Ikke vær for grådig

Videre mener han at det er viktig at selskapene finner en god balanse:

- Gratisspill er vanskelig å lage, og du må virkelig være god på å få det til å føles balansert for spillerne. Sånn at det ikke er for grådig.

- Hos King, for eksempel, tok avgjørelsen om å gjøre spillet vårt virkelig gratis, sånn at du aldri havner i en situasjon hvor du blir tvunget til å betale.

Han avslører at halvparten av de som spiller «Candy Crush Saga» aldri betalte en krone for å komme til det siste nivået.

I «Candy Crush Saga» kan man betale for fordeler som kan få deg ut av en knipe.

Blizzards nye kortspill, «Hearthstone», er at annet spill King Games-sjefen mener har vært bra på å balansere gratismodellen. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3