– Alle framtidige PlayStation-spill må ha en to timer lang prøveperiode eller demo

Om spillet koster mer enn 320 kroner.

26. april 2022 21:09

(PressFire.no): Sony har begynt å sende ut informasjon til kundene om hvordan sin kommende endring av PlayStation Plus skal bli.

Fra 22. juni slås PS Plus og PS Now sammen til en tjeneste med tre «nivåer», der de dyrere variantene gir tilgang til en rekke nedlastbare og strømbare spill.

Du kan lese mer om hvordan disse endringene blir her.

I den dyreste varianten, Premium, vil man også kunne prøve ut spill før man kjøper dem – og en artikkel hos GameDeveloper.com kaster nå lys over et nytt krav til spillutviklere.

Alle som skal gi ut et spill via PlayStation Store som koster mer enn 33 euro (rett i overkant av 320 kroner) må framover ha en to-timers prøveperiode bakt inn som spillere kan spille før de kjøper spillet.

Sony skal ha varslet utviklere om dette kravet via sin utviklerportal, ifølge nettsiden.

Dette vil ikke ha tilbakevirkende kraft for spill allerede u​tgitt, og gjelder ikke for PSVR-spill, men reglene gjelder for alle som lager spill på PlayStation.

Prøveperioden må være tilgjengelig for PlayStation Plus Premium-medlemmene i minst 12 måneder etter lansering. Sony skal ha døra åpen for å la utviklerne heller lage en spesifikk demo for spillet i stedet for en to-timers prøveperiode.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3