Aldersmerking også for mobilspill

«Selvbetjent sensur» for spillutviklere og -utgivere.

31. august 2011 15:18

Den europeiske aldersmerkingsorganisasjonen PEGI introduserer nå et nytt merkingssystem for mobile plattformer, kalt PEGI Express. Alderssymbolene du kjenner fra PC- og konsollspill vil i første omgang dukke opp hos Windows Phone-plattformen, som er første samarbeidspartner.

Medietilsynet, Norges representant i PEGI, har sett et behov vokse fram i takt med et økende antall mobilspill, og betrakter dette som et viktig verktøy for å veilede barn og foreldre til passende innhold på mobile plattformer.

- Siden tidlig i vår har vi vært med og jobbet fram PEGI Express, som gir en etterlengtet mulighet til å sette alders- og innholdsmerking på spill for mobilen, sier Rita A. Brudalen-Adriansen i Medietilsynet.

Vurderingen av aldersmerking av mobilspill skjer ved at utviklere eller utgivere selv tar hånd om merkingen. Dette skjer gjennom et innebygd system i Windows Phone der en rekke spørsmål avgjør hvilken aldersgrense spillet eller applikasjonen får, heter det i en pressemelding.

- Apps produseres i en rasende fart og i enorme mengder, så det er viktig å kunne tilby spillutviklere et verktøy de vil kunne bruke – samtidig som forbrukere må kunne kjenne igjen PEGIs form, sier Brudalen-Adriansen.

- Nå er det viktig at spillutviklerne vil bruke også denne muligheten til å informere sine brukere om sine spill, slik at foreldre lett kan se hva som er egnet for barn i forskjellige aldre. Vi håper og tror at dette er et skritt i riktig retning for god forbrukerinformasjon på mobilspill – og Medietilsynet vil oppfordre spillutviklere og distributører til å bruke denne muligheten for å vise seriøsitet og bygge tillit hos sine brukere. 

Chris Lewis, Europasjefen i Microsoft, uttaler at selskapet har gjort betydelige investeringer på dette området både i Windows-miljøet til PC, og på Xbox 360.

- Gitt den raskt voksende populariteten for mobilspill blant den yngre aldersgruppen, følte vi at det var kritisk å kunne gi den same strenge standarden til våre Windows Phone-enheter som for våre Xbox og Games for Windows-titler, sier Lewis.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3