- «Alan Wake» til pc tjente penger etter 48 timer

Xbox 360-versjonen floppet, men pc-versjonen gikk rett opp på førsteplass.

21. februar 2012 10:09

(PressFire.no): I 2010 lanserte finske Remedy Entertainment endelig «Alan Wake» til Xbox 360, etter å ha vært i utvikling i over syv år.

Suksessen lot imidlertid vente på seg og meldingene om relativt skuffende salg kom raskt.

Men opprinnelig skulle spillet også komme på pc, men Microsoft hadde sikret seg en eksklusivitetsavtale for Xbox 360.

Det klarte de imidlertid å få orden på, for i forrige uke slapp endelig Remedy den etterlengtede pc-versjonen av spillet på den digitale nettbutikken Steam. Og det har allerede vist seg å ha vært et smart trekk, de tjener allerede penger på det.

- Vi er kjempeglade for at salget har havnet på førsteplass på Steam og at slippet ikke har vært noe annet enn fantastisk. Vi dekket utvikling- og markedsføringsutgifter i løpet av de første 48 timene, skriver Aki Järvilehto fra Remedy Entertainment på det offisielle forumet.

I skrivende stund ligger spillet på en andreplass, etter «Call of Duty: Modern Warfare 3».

Remedy Entertainment slipper i disse dager også en slags oppfølger av spillet til Xbox 360 kalt «Alan Wake’s American Nightmare». Selskapet har hintet om at dette spillet også kan se dagens lys på pc i fremtiden. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3