- «Alan Wake» har livets rett

Remedy forklarer salgsfloppen med tøff konkurranse.

13. juli 2010 12:02

Basert på salgstallene fra USA, som nylig ble kjent, er det vanskelig ikke å omtale det finskutviklede «Alan Wake» som noe annet enn en skuffelse. Spillet solgte bare 145.000 eksemplarer i løpet av to uker i mai. Og selv om statistikken ikke sier noe om salget for resten av verden, er det utvilsomt langt under forventningene til den mørke actionthrilleren som Remedy brukte over fem år på.

«Alan Wake» handler om en forfatter, som på en tur med sin kjære Alice, opplever at hans mørkeste mareritt blir virkelighet. Først forsvinner Alice på mystisk vis, før han begynner å komme over sider fra et manuskript han ikke har publisert enda – eller enda merkeligere; ikke kan huske å ha skrevet.

Les også: Vårt intervju med spillskaperne.
Les også: Vår anmeldelse av «Alan Wake»

SKYLDER PÅ «RED DEAD REDEMPTION»

Oskari Häkkinen er imidlertid ikke villig til å gi «Alan Wake» dødsdommen enda. For ikke mange ukene tilbake var den samme Häkkinen ute og snakket om en oppfølger, et spill han sa Remedy gjerne vil begynne på så fort Microsoft slutter å mase om enda flere nedlastbare utvidelser.

- Alt i alt er vi veldig fornøyd med mottakelsen «Alan Wake» har fått fra både presse og fansen, sier Häkkinen til VG247.

-  Folk gir oss først og fremst komplimenter for historien, men elsker også karakterene, kampsystemet og selvsagt; settingen.

Han prøver deretter å finne en forklaring på hvorfor ikke spillet klarte å fengsle flere spillkjøpere.

- Det er ingen tvil om at «Alan Wake» traff butikkhyllene midt i et veldig tøft lanseringsvindu, med noen titler som dominerte med ekstremt aggressiv markedsføring. Når det er sagt, prøver vi alltid å gjøre noe nytt og annerledes.

Den tøffe konkurransen Häkkinen sikter til heter i første rekke «Red Dead Redemption». Rockstar-spillet ble sluppet en uke etter «Alan Wake», og utgiveren Take-Two kunne nylig fortelle at «GTA-i-ville-vesten»-spillet allerede har rundet 5 millioner solgte eksemplarer.

Remedy velger likevel å se fremover, og mener at de som faktisk plukket opp «Alan Wake» jobber som ambassadører for merkevaren ved å fortelle venner og kjente om hvor fantastisk dette spillet er, sier Häkkinen.

- Jungeltelegraf-effekten er veldig tydelig for Alan Wake sin del. Det har vært en voksende interesse for spillet og det har definitivt potensial.

«Alan Wake» ble sluppet 14. mai og er eksklusivt for Xbox 360. Kjøpte du spillet nytt får du den første av to annonserte utvidelser gratis via Xbox LIVE Marketplace 27. juli. Denne episoden heter The Signal. Utvidelse nummer to, The Writer, kommer litt senere og vil koste 560 Microsoft-poeng.

Se trailer fra «Alan Wake»:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3