Spillutvikler-veteran selger unna gamle Sierra-skatter på Ebay

Originaldisketter og kildekoder til «King's Quest», «Police Quest» «Larry» og en rekke andre spill på auksjon.

1. desember 2018 18:26

(PressFire.no): Spillskaper-veteran Al Lowe har bestemt seg for å tråle gjennom samlingen sin og selge unna en rekke skatter fra spillselskapet Sierra.

Lowe jobbet hos Sierra On-Line fra 1983 til 1999 på en rekke spill, inkludert «Police Quest», «King’s Quest», «Torin’s Passage» og «Freddy Pharkas».

Sierra skal visstnok ikke ha vært særlig flinke til å ta backup av de tidlige spillene sine, og en hel haug med innhold gikk tapt da selskapet ble kjøpt på nittitallet – utstyr og lagringsmedier skal ha blitt kastet rett i søpla.

Men Lowe tok vare på og sikkerhetskopierte mye av arbeidet, før han satte det unna i et eget lager. Blant samlingen ligger originaldiskettene med alt av programvare Sierra utviklet for å lage spill, sine personlige første spill (solgt ut av garasjen hjemme) og kildekoden til en rekke spill.

Disse skal nå ut på Ebay, og så langt ligger blant annet de originale «Leisure Suit Larry»-diskettene, inkludert masterdisketten som ble sendt til trykkeriet og kildekoden, ute til salgs (i skrivende stund til rundt 65 000 kroner!).

Det virker også som tilsvarende disketter for en rekke andre Sierra-godbiter som «King’s Quest» og «The Black Cauldron» skal selges.

YouTuber MetalJesusRocks har vært på besøk hjemme hos den kjente spillskaperen og lagd en video av noen av godbitene der, den ser du under her.

Les også: Vi slo av en prat med Al Lowe da han var i Oslo for noen måneder siden, og pratet om alt fra aldersspørsmål til spill i skolen.

Lowe holder på å gå gjennom hele loftet for å finne gull han skal selge på Ebay «for å finne et godt hjem til de», så sjekk ut siden hans om du er hypp på litt historie og har cash å brenne av.

Ikke alt skal bort, riktignok: Diskettene til «Leisure Suit Larry 4» skal han beholde selv.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3