«Age of Empires IV» kommer til høsten - med nye land og nye spillmekanikker

Se fersk gameplay-trailer fra spillet.

11. april 2021 14:04

(PressFire.no): Microsoft og utvikler Relic Entertainment viste fram «Age of Empires IV» for første gang på evigheter i går – og vi fikk endelig sett både spilling, nye folkeslag å spille som og en titt på nye elementer i spillet.

Men også en lanseringstid har blitt annonser – sånn cirka-isj. Spillet kommer til PC en gang til høsten i år, og vil være tilgjengelig på Xbox Game Pass PC på samme dag.

Både India og Kina er nye land du kan spille som i det nye spillet (åtte land skal være klare til lanseringen), der inderne blant annet angriper med krigselefanter og kineserne har krutt å stille opp med.

Spillet har fire tidsaldere, som i mangel av offisiell norsk oversettelse blir til «middelalderen», «føydalismen», «festning» og «imperie». Tja! Spillet skal også ha et litt mer historisk korrekt preg denne gangen, der «dokumentaraktige» historier skal fortelle om slag gjennom spillets historiedel.

I en video som viser masse av spillet i aksjon får vi også se glimt av både brukergrensesnitt og nye spillmekanikker.

For eksempel ser vi et segment hvor tropper gjemmer seg i busker og skogholt for å snike seg innpå fienden, mens i et annet har soldater med pil og bue inntatt festningsveggene.

I tillegg fikk vi også se en liten snutt som viste at sjøslag blir en greie i det nye spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3