Afrikansk familie saksøker «Call of Duty»-utgiveren

– Blir framstilt som en idiot som vil drepe alle.

15. januar 2016 11:32

(PressFire.no): Tre av barna til den angolanske opprørslederen Jonas Savimbi går nå til sak mot utgiveren av «Call of Duty: Black Ops II» på grunn av måten han blir framstilt på i spillet.

– Blir framstilt som en idiot som vil drepe alle

Familiens advokat, Carole Enfert, forteller til The Guardian at han i spillet fremstår som en «stor idiot som vil drepe alle», mens advokaten vil argumentere for at han i stedet var en «politisk leder og strateg».

Spillets tema er den kalde krigen og Savimbi var blant annet alliert med USA i kampen mot kommunistiske og Sovjet-støtta regjeringen.  

Savimbi dukker opp i spillet allerede helt i starten av spillet hvor du skal hjelpe ham i kampen mot regjeringspartiet MBLA. Du kan se en video fra en sekvens i bunnen av artikkelen.

The Guardian skriver videre at Frankrike har et ekstremt strengt lovverk som beskytter personers rettigheter for framstilling i kommersielle produkter.

Alex Tutty fra adovkatfirmaet Sheridans spesialiserer ser innen underholdning og media og er ikke overrasket over at noen klarer å argumentere for en sak i dette tilfellet, men mener at denne typen saker blir betydlig vanskeligere når den fornærmede er død.

– En av de gode

En advokat som representerer Activision Blizzard sier seg uenig i hele grunnlaget bak søksmålet og mener at spillet presenterer Savimbi som «en av de gode» og at han blir rettferdig framstilt «som en person som var en del av Angolas historie, en sjef for en geriljastyrke som slåss mot MPLA».

Vi har også tidligere også skrevet om den tidligere diktatoren i Panama, Manuel Noriega, som ville saksøke Activision for måten han ble framstilt i det samme spillet. Saken ble til slutt avvist av retten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3