Advarsel: En ny melding som sirkulerer «ødelegger» PlayStation 4-konsoller

Du bør endre innstillingene dine - og slik fikser du konsollen om du har mottatt den.

13. oktober 2018 19:05
(Bilde: Twitter)

(PressFire.no): PlayStation 4-brukere rundt om i verden har den siste tiden mottatt privatmeldinger på konsollen som gjør at den krasjer.

I sosiale medier rapporterer flere om en merkelig melding mottatt fra andre brukere som gjør at konsollen ikke lenger vil fungere – meldingen inneholder tegn som konsollen ikke greier å lese skikkelig.

For eksempel sier Reddit-bruker HuntStark at hele laget hans fikk meldingen av en motspiller da de spilte «Rainbow Six Siege», og at alle konsollene frøs.

Konsollen vil vise «error ce-36329-3» og ikke kunne skru seg på skikkelig etter denne meldingen er mottatt, og du har ingen måte å slette meldingen på fra selve konsollen.

Det kjipe er at du ikke trenger å åpne meldingen for at konsollen går i stå – det skjer med en gang meldingen er mottatt. Meldingen inneholder bare en boks med et spørsmålstegn i, noe som betyr at konsollen ikke greier å lese tegnet.

Har du mottatt en slik melding må du følge noen steg for å få PS4-maskinen til å virke igjen:

- Først må du inn og slette meldingen enten via mobilappen til PlayStation eller ved å logge deg inn på PlayStation.com. Mobilen din kan lese meldingen helt fint, så ikke vær redd for at den også skal stanse.

- Start så konsollen i «safe mode». Dette gjøres ved å holde inn på-knappen i syv-åtte sekunder.

- Så må du gjenopprette databasen (rebuild database) til konsollen via «safe mode»-menyen. Du vil ikke miste noe av innholdet på konsollen, og den skal i teorien fungere fint etter dette.

Det anbefales for alle brukere å endre innstillingene på meldinger til «privat», slik at utenforstående ikke kan sende deg meldinger uten samtykke. Dette bør også de som ikke har mottatt meldingen enda gjøre.

Du endrer innstillingene til dette inne på Innstillinger – Kontoadministrasjon – Personverninnstillinger – Meldinger. Der kan du skifte til «bare venner» eller «ingen».

Sony har ikke kommentert det hele enda, men vi tipper en oppdatering som fikser problemet kommer snart.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3