Advarer mot at andre kan komme seg inn på Switch-kontoen din

Nintendo sier de etterforsker saken - og ber folk skru på totrinnsbekreftelse.

21. april 2020 14:38

(PressFire.no): Nintendo har i sosiale medier varslet om et større antall irregulære innlogginger på sine Nintendo Account-servere, hvor spillernes lagrede bankkort har blitt brukt til å kjøpe spill eller innhold.

- Antallet meldinger med «du har blitt uautorisert innlogget på Nintendo-kontoen din og ditt bankkort har blitt ulovlig brukt» har økt i april, skriver den japanske twitter-kontoen til selskapet.

Til Eurogamer sier Nintendo at de nå etterforsker akkurat hva som har skjedd.

Også på Reddit er det flere brukere som sier de har hatt innlogginger fra andre land enn sitt eget, og flere har sagt at de har blitt trukket flere tusen kroner i for eksempel «Fortnite». Nintendo skal ha refundert flere av disse.

De nevner ikke noe om innbrudd på serverne sine, men heller at mange for dårlige passord eller gjenbrukte passord er i omløp hos brukerne – de anbefaler alle å bruke forskjellige passord på ting du bruker.

Det er generelt et godt tips for alle tjenester, og Nintendo sier også til Eurogamer at folk bør skru på to-faktor autentisering hos seg. Det kan du få instruksjoner om hvordan du gjør her om du ikke har gjort det allerede.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3