Activision-sjefen: Den neste Nintendo-konsollen vil være på nivå med PS4 og Xbox One

Angrer på at de ikke utviklet «Call of Duty» til Switch.

29. juni 2023 11:13

​(PressFire.no): Det kommer mye informasjon fra den pågående saken mellom det amerikanske konkurransetilsynet FTC og Microsoft – og siste runde har vært en rekke høringer med toppsjefer fra både Microsoft, Sony og Activision.

Activision-sjef Bobby Kotick måtte onsdag kveld forklare seg om blant annet «Call of Duty»-suksessen til selskapet, og avslørte blant annet at det var han som hadde tatt avgjørelsen om å la være å utvikle spillserien til Switch.

– Det var et dårlig valg, sier Kotick.

Activision-sjef Bobby Kotick.

Etter å ha sett en prototype av Switch skal han ha vært lite imponert, noe han sier var helt annerledes enn da han så Wii for første gang – som han omtaler som den mest «ekstraordinære konsollen noensinne lagd».

Men suksessen til Switch lot ikke vente på seg.

– Det er sannsynligvis den nest mest suksessfylte spillkonsollen noensinne, så det var en dårlig avgjørelse fra min side.

Samtidig sier at Kotick at han har hatt samtaler med Nintendo om deres neste konsoll, som han omtaler som sterkere enn Switch.

Ifølge han vil innmaten i konsollen være nærmere PS4 og Xbox One.

– Gitt at den er nærmere «Gen 8»-plattformene og våre tidligere spill der, så er det rimelig å anta at vi kan lage noe som fungerer bra for NG Switch (Next-Gen Switch) også.

Nintendo har ikke sagt stort om sin neste konsoll, men gitt at Switch nå er inne i sitt syvende år på markedet er det neppe veldig lenge til vi får se hva det er de koker sammen.

En ny konsoll som ligger på «riktig» side av PS4, sammen med langt nyere prosessor-arkitekturer og teknikker som DLSS vil være et stort hopp opp over dagens konsoll – gitt at vi snakker om en ny hybridkonsoll som er portabel.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3