Activision signerer veteran-initiativ

Ti prosent av alle ansatte skal være veteraner innen 2021.

9. mai 2016 12:52

(PressFire.no): I 2009 startet Activision et initiativ de fleste nok ikke har hørt om.

Call of Duty Endowment-initiativet er en ordning der selskapet hjelper unge veteraner som har kjempet for USA etter 11. september 2001 med å finne seg en jobb i det sivile livet.

Arbeidsledigheten for hjemvendte soldater ligger på hele 13 prosent i USA, over dobbelt så stort som snittet i landet på fem.

Gode resultater

Activision slår seg på brystet med gode resultater. Over 22 000 veteraner har blitt satt i arbeid gjennom initiativet så langt, til en kost per person på under 600 dollar. Den «vanlige» kostnaden for å hjelpe veteraner inn i arbeidslivet skal visstnok ligge på over 3000 dollar.

Femten prosent økning i søknader

- Det siste året har antallet søknader om hjelp økt med femten prosent over tidligere år, skriver Activision-sjef Bobby Kotick i en uttalelse.

- Vi har fortsatt mye å gjøre.

Nå har Activision signert nok et initiativ fra de amerikanske myndighetene, Joining Forces, hvor selskapet forplikter seg til å sørge for at ti prosent av staben skal bestå av unge veteraner.

De blir det første spillselskapet som blir med på ordningen, mens femti andre teknologiselskaper har blitt med. Til sammen skal de ansette minst 100 000 veteraner de neste fem årene.

- Om vi greier dette vil vi kunne forbedre livene til de som har kjempet og deres familier i flere generasjoner fremover, sier sjefen for Call of Duty Endowment-initiativet, Dan Goldenberg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3